Το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου στον κόσμο στους δρόμους του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, παρουσίασε το πρώτο διώροφο λεωφορείο κυψελών καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο το οποίο είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη και θα ξεκινήσει δοκιμές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας τον επόμενο χρόνο. Μιλώντας στη Διάσκεψη Λεωφορείων Μηδενικών Εκπομπών στο δημαρχείο του Λονδίνου,
ο Καν ανακοίνωσε επίσης ότι η πόλη θα διακόψει εντελώς την απόκτηση λεωφορείων ντίζελ για το κεντρικό Λονδίνο από το 2018.

Εκτιμάται ότι 9.400 πρόωροι θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο στο Λονδίνο, λόγω ασθενειών που προκαλούνται από τη μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αναγνωρίζονται ως σημαντική πηγή ρύπανσης και των σχετικών επιπτώσεων στην υγεία.
Το Λονδίνο έχει δεσμευτεί για την προμήθεια περίπου 300 λεωφορείων μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2020. Ο Καν έχει καλέσει άλλες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λονδίνου και να απαλλάξουν τους κατοίκους τους από τα πιο ρυπογόνα συστήματα μεταφορών.
Αν και τα «πράσινα» λεωφορεία είναι συνήθως πιο ακριβά από ό,τι τα πετρελαιοκίνητα, έντεκα μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, έχουν ήδη συμφωνήσει να αρχίσουν τη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων στόλων μέχρι το 2020. Επιπλέον, το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Πόλη του Μεξικό έχουν δεσμευτεί να απομακρύνουν τα λεωφορεία ντίζελ από τις πόλεις τους ως το 2025.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...