ΑΣΤΑΚΟΣ, ΕΤΩΝ 132, ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Ο Λιούι είναι ένας τεράστιος αστακός, 132 ετών, εκ των οποίων τα 20 τελευταία τα έχει περάσει στο ενυδρείο ενός εστιατορίου, στη Νέα Υόρκη. Ο ιδιοκτήτης του ωστόσο αποφάσισε ότι του αξίζει μία καλύτερη τύχη από το να καταλήξει στην κατσαρόλα. Του απένειμε χάρη και τον άφησε ξανά ελεύθερο να βρει την τύχη του στον Ατλαντικό Ωκεανό.


«Εχω εδώ τον Λιούι περίπου 20 χρόνια. Φαίνεται έτοιμος να φύγει», λέει στην εφημερίδα New York Post ο ιδιοκτήτης του Μπουτς Γιαμάλι ενόσω τον «φορτώνει» στο πλοίο που θα τον μεταφέρει στο φυσικό του περιβάλλον. «Είναι ο μεγαλύτερος και γηραιότερος αστακός μου. Είναι ευχάριστο, αλλά συνάμα και λυπητερό», προσθέτει.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε αποφασίσει από καιρό ότι ο Λιού πρέπει να ζήσει πλέον ελεύθερος. Και ήταν κάθετος στην άποψή του, ακόμη και όταν, μόλις μία εβδομάδα πριν, πελάτης του προσέφερε 1.000 δολάρια για να πάρει τον γιγάντιο αστακό και να τον προσφέρει σε μεγαλοπρεπές δείπνο για τη γιορτή του πατέρα.

«Προσπάθησε να το διαπραγματευτεί. Δεν ήθελα όμως να τον πουλήσω. Είναι σαν κατοικίδιο για μένα πια. Δεν μπορούσα να τον πουλήσω», εξηγεί ο Γιαμάλι.

Ο Λιού είναι από του μεγαλύτερους σε ηλικία αστακούς που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Ειδικοί ωστόσο εκτιμούν ότι θα τα καταφέρει μία χαρά στον ωκεανό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...