ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ: ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

«Υπάρχει κάποιος από τη βασιλική οικογένεια που να θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δε νομίζω» δηλώνει αφοπλιστικά ο πρίγκιπας Χάρι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Newsweek», την οποία δημοσιεύει το BBC. Τονίζει, ωστόσο, ότι θα φανούν όλοι αντάξιοι των καθηκόντων τους στη σωστή στιγμή και ότι «όλα γίνονται για το καλό του λαού».


Ο πρίγκιπας υπονοεί ότι τα μέλη της οικογένειας δεν συρρέουν για μία θέση, την οποία αποκαλούσε κάποτε η μητέρα του «κορυφαία».

Επίσης, προσθέτει ότι οι κληρονόμοι της βασίλισσας θα αναλάβουν τις θέσεις αυτές, με τα τεράστια προνόμια, όχι επειδή πραγματικά το επιθυμούν, αλλά επειδή πρέπει να το κάνουν.

Στη συνέντευξη, η οποία αναμένεται να συζητηθεί, ο πρίγκιπας Χάρι τοποθετείται και σχετικά με την επώδυνη διαδικασία της κηδείας της μητέρας του.

«Ήμουν 12 ετών, μόλις είχε πεθάνει η μητέρα μου κι εγώ έπρεπε να περπατάω πίσω από το φέρετρό της, με πλήθος κόσμου να με κοιτά, και εκατομμύρια ανθρώπων να με παρακολουθούν στην τηλεόραση. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να το βιώσει αυτό υπό καμία συνθήκη».

Ο πρίγκιπας παραδέχτηκε πρόσφατα ότι απευθύνθηκε σε ειδικό, μετά τον θάνατο της μητέρας του, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα.

Τα σχόλιά του σχετικά με την τραυματική εμπειρία την ημέρα της κηδείας αφήνουν υπονοούμενα για το πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση η οικογένειά του.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της συνέντευξης στον πατέρα του.

Ο Χάρι εξηγεί ακόμη ότι ο ίδιος έχει εμπλακεί στον «εκμοντερνισμό της βρετανικής μοναρχίας» και συμπληρώνει ότι «είναι δύσκολο να βρεις την ισορροπία. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη μαγεία. Ο λαός της Βρετανίας και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζονται θεσμούς σαν αυτόν».

Τέλος, ο πρίγκιπας επαινεί τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταΐάνα, για τον εμβληματικό ρόλο που έπαιξε στην ανατροφή του, δείχνοντάς του πως είναι να ζεις μια φυσιολογική ζωή.

«Οι άνθρωποι θα εκπλήσσονταν αν ήξεραν πόσο απλές είναι οι ζωές μας. Κάνω μόνος μου τα ψώνια μου. Μερικές φορές ανησυχώ για το ότι κάποιος θα με τραβήξει φωτογραφία με το κινητό του. Αλλά είμαι αποφασισμένος να ζήσω μια φυσιολογική ζωή κι αν είμαι τυχερός και αποκτήσω παιδιά, θα έχουν κι αυτά μια φυσιολογική ζωή. Ακόμη και βασιλιάς να ήμουν, πάλι μόνος μου θα έκανα τα ψώνια μου», υποστηρίζει.

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...