Στη Νάξο πιάνει λιμάνι το ένα από τα τέσσερα πλωτά ασθενοφόρα

Στο λιμάνι της Νάξου θα σταθμεύσει το ένα από τέσσερα πλωτά σκάφη-ασθενοφόρα που-όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός-θα εξυπηρετούν από το 2018 τα νησιά του Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε αποκλειστικά στο www.naxostimes.gr ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, τα δύο από τα τέσσερα πλωτά ασθενοφόρα θα έρθουν στις Κυκλάδες.
«Για λόγους κυρίως γεωγραφικούς και πληθυσμιακούς το ένα από αυτά θα πιάσει λιμάνι στη Νάξο, εκεί θα είναι η έδρα του» είπε.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε προαναγγείλει ότι το 2018 τέσσερα πλωτά σκάφη-ασθενοφόρα θα «σταθμεύουν» στο Αιγαίο. Θα είναι διαμορφωμένα να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες και θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού. Το πλήρωμα θα είναι λιμενικοί και θα επιβαίνουν επίσης διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ.
Τα τέσσερα σκάφη κοστίζουν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει προχωρήσει η αγορά τους, με βασικό στόχο το 2018 να είναι στην Ελλάδα.
Κική Μαργαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...