Μηνυτήρια αναφορά κατά της Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie αποφασίστηκε στο Διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της Folli Follie Group.

Η εποπτική αρχή, σύμφωνα πληροφορίες, θα προχωρήσει στην κατάθεση έγκλησης – μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Το αιτιολογικό μένει να εξακριβωθεί, ωστόσο προκύπτει πως αυτό αφορά τη "μη παροχή αιτούμενων στοιχείων” από την εταιρεία καθώς και "παρεμπόδιση ελέγχου".

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από την απόφαση αναστολής της μετοχής της εισηγμένης στο Χ.Α την οποία αιτήθηκε η FFG, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για "αδυναμία της εισηγμένης εταιρείας να παράσχει στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις".

Η έγκληση θα κατατεθεί σύμφωνα με το Ν 1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο αναφέρει ότι: "Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...