Νέος πρόεδρος στο Μεξικό ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ

Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι ο επόμενος πρόεδρος του Μεξικού.
Η πρώτη δημοσκόπηση εξόδου, της εταιρείας Παραμετρία, προβλέπει νίκη του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Μεξικού με ποσοστό μεταξύ 53%-59%. Ο Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, ακολουθεί σε απόσταση στη δεύτερη θέση, με 19-25%. Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, συγκεντρώνει μόλις 14-20%.
Ο Λόπες Ομπραδόρ φέρεται να εξασφαλίζει το 49% των ψήφων έναντι 27% του Ανάγια, κατά τη δεύτερη δημοσκόπηση, της εφημερίδας Ελ Φινανσιέρο.

Το έξιτ πολ της Consulta Mitofsky για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Televisa δείχνει επίσης νίκη του με ποσοστό μεταξύ 43% και 49% των ψήφων με τον Ανάγια στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23% ως 27%.
Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του Μεξικού αναγνώρισε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα.
Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), τόνισε ότι ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι πλέον αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα και του ευχήθηκε επιτυχία.
Ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια αναγνώρισε επίσης «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...