Ο Τζέφρι Πάιατ διέψευσε «Τα ΝΕΑ» που αναμετέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αυτή τη φορά ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που διέψευσε «είδηση» που αναμετέδωσε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», το οποίο γράφει: «Στρατηγική Συμφωνία Ευάγγελου Μαρινάκη και Γουίλμπουρ Ρος».

Ο Γουίλμπουρ Ρος είναι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.




Εκστασιασμένος από αυτή την είδηση, που την αποδέχτηκε a priori όπως τη γράφουν «Τα ΝΕΑ», ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο Twitter:

«Αμηχανία στους Τσίπρα/Καμμένο για αυτό. Πρώτον είναι αδύνατον οι ΗΠΑ να επέτρεπαν στον Υπουργό τους, να υπογράψει τέτοια συμφωνία αν αμφισβητούσαν τη νομιμότητα των χρημάτων Μαρινάκη και ο συνέταιρος του πλέον, ήταν ο βάσιμος επίσημος προσκεκλημένος του Τσίπρα στη ΔΕΘ…».

Άμεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού Πρεσβευτή, ο οποίος σχολίασε πρώτος κάτω από το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Οι τίτλοι είναι λάθος φίλε μου».

Είναι να απορεί κανείς με την επιπολαιότητα που κυριαρχεί στη Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρμαιο του λαϊκισμού, αλλά προφανώς και εγχώριων συμφερόντων, συμπεριφέρεται ως μια ανεύθυνη και αναξιόπιστη πολιτική δύναμη.
Επικίνδυνη όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για τις διεθνείς σχέσεις της πατρίδας μας.
Γνωρίζαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ότι το κόμμα έχει «ξεφύγει» σε τέτοιο βαθμό πραγματικά δεν το περιμέναμε.
Ευτυχώς βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Φαντάζεστε τι εμπλοκές είναι ικανοί να προκαλέσουν εάν πάρουν την κυβέρνηση;

Ποια είναι η αλήθεια

Κάνοντας λόγο για «ιστορική συμφωνία» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» επιχειρεί να παρουσιάσει το θέμα ως μια «στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας και του παγκόσμιου επιχειρείν».
Ωστόσο, σύμφωνα με το σημερινό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», «σε μια νέα εταιρεία, της οποίας δεν θα έχει όμως τον έλεγχο, μεταφέρει τον στόλο των τάνκερ της η Capital Product Partners (CPLP) του Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από συμφωνία ύψους 1,65 δισ. δολαρίων με την DSS Holdings.
»Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι δύο μεγαλύτεροι σήμερα μέτοχοι της DSS, δηλαδή η WL Ross & Co. LLC (αποτελεί το τμήμα private equity της Invesco Ltd.του Γουίλμπουρ Ρος) και η First Reserve, θα ελέγχουν το 24% και 20% αντίστοιχα της νέας εταιρείας.
»Αντίθετα, η Capital Maritime & Trading Corp., σπόνσορας της CPLP (εταιρείας του κ. Μαρινάκη) και μητρική του γενικού εταίρου αυτής και των θυγατρικών της, θα κατέχει μόλις το 5% της νέας εταιρείας.

»Αν μη τι άλλο, τόσο η διάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας όσο και της διοικητικής της ομάδας υποδεικνύουν ότι ο έλεγχος των 25 τάνκερ που βάζει η εταιρεία, συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, περνά επί της ουσίας στα χέρια των Αμερικανών».
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...