Νέα θεωρία: Ο Ερντογάν λέει ότι δεν υπάρχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν υφίσταται πλέον στη Συρία, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος επέμενε ότι υπάρχουν μόνο «μικρές συμμορίες» που υποκρίνονται το Ισλαμικό Κράτος.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Τούρκος πρόεδρος πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), την Τρίτη.





Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τη θεωρία του, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι μικρές συμμορίες έχουν «εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί για να δημιουργήσουν χάος στη Συρία και στην περιοχή».

Βεβαίως το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο υφίσταται, αλλά συνεχίζουν να μάχονται εναντίον του τόσο ο συριακός στρατός όσο και οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Θεωρείται μάλιστα ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να εννοήσει ότι αυτές οι «συμμορίες» -που δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι εξοπλίστηκε και υποστηρίχτηκε από την Τουρκία. Το καθεστώς Ερντογάν πραγματοποιούσε και λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Τις σχετικές αποκαλύψεις έκαναν οι Ρώσοι την περίοδο που ήταν «τσακωμένοι» με τον Ερντογάν. Μετά τον δέχτηκαν για συνομιλητή και εταίρο τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...