Η ΛΑΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

Για «εντελώς αδικαιολόγητο, αυθαίρετο, παράνομο και αντισυνταγματικό» αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.
Η ΛΑΕ εξηγεί στη συνέχεια ότι «εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» Νίκο Χουντή).
Γι’ αυτό το λόγο η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρέπει, με βάση το σχετικό νόμο για τη διενέργεια των ευρωεκλογών στη χώρα μας (άρθρο 28, εδάφια 4,5,6 του νόμου 4255/2014), να συμμετέχει στη διακομματική επιτροπή. Επίσης η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με βάση την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 243, 245, 248, 249, 250, 255/2012, δικαιούται αντίστοιχη προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων της με αυτή των κοινοβουλευτικών κομμάτων». Θυμίζει, επίσης, το ποσοστό 2,9% που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της -όπως υποστηρίζει- από ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και ΕΡΤ, αλλά και τις δημοσκοπήσεις, όπως και τις δικαστικές-αστυνομικές διώξεις κατά του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της, Π. Λαφαζάνη.
Στο «δια ταύτα» η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι «η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης να μας αποκλείσουν από τη διακομματική επιτροπή για τις ευρωεκλογές, έχει στόχο τον αποκλεισμό και τη φίμωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και αποτελεί συνέχεια των μεθοδεύσεων νόθευσης της πορείας προς τις εκλογές και των αποτελεσμάτων τους. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή αυτής της ακραίας αντιδημοκρατικής απόφασης και την κανονική και ολοκληρωμένη συμμετοχή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές. Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αντιδημοκρατικής αυτής απόφασης».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 14:18 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...