Saudi Arabia’s defense minister ‘astonished’ by ‘accusations’ that Saudis are aligned with Russia

 Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Κυριακή ότι ο ίδιος και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι είναι «έκπληκτοι» από τις κατηγορίες ότι η Σαουδική Αραβία έχει ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσία λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Παρόλο που η απόφαση του ΟΠΕΚ+, η οποία ελήφθη ομόφωνα, οφειλόταν σε καθαρά οικονομικούς λόγους, ορισμένοι κατηγόρησαν το Βασίλειο ότι στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας», έγραψε στο Twitter ο Khalid bin Salman, υπουργός Άμυνας την Κυριακή.


«Το Ιράν είναι επίσης μέλος του ΟΠΕΚ, σημαίνει αυτό ότι το Βασίλειο στέκεται και με το Ιράν;»


Η μείωση του πετρελαίου ήρθε καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζήτησαν περισσότερη παραγωγή για να μειώσουν τις τιμές και να αφαιρέσουν την κύρια πηγή εισοδήματος για την πολεμική μηχανή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


Μια φλόγα καίει τα καυσαέρια στο διυλιστήριο πετρελαίου και τον τερματικό σταθμό Ras Tanura της Saudi Aramco στο Ras Tanura της Σαουδικής Αραβίας.

(Simon Dawson/Bloomberg μέσω Getty Images)


Αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε την απόφαση, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα επανεκτιμήσουν τη σχέση τους με τη Σαουδική Αραβία.


ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΛΕΠΤΟ. Ο BOB MENENDEZ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΟΠΕΚ+


«Πιστεύουμε ότι με την απόφαση που έλαβε ο ΟΠΕΚ + την περασμένη εβδομάδα, [η Σαουδική Αραβία] σίγουρα ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αυτή την εβδομάδα. «Και αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ώρα να ευθυγραμμιστούμε με τη Ρωσία, ειδικά με αυτόν τον βίαιο, άνευ προηγουμένου πόλεμο που ξεκίνησαν στην Ουκρανία».

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (C-L) και ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (C) φτάνουν για την οικογενειακή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Τζέντα (GCC+3) σε ένα ξενοδοχείο στην παράκτια πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας της Σαουδικής Αραβίας στις 16 Ιουλίου 2022 .

(MANDEL NGAN/POOL/AFP μέσω Getty Images)



Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει σχέδια να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη σύνοδο κορυφής της G20 τον επόμενο μήνα.


«Ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να ενεργήσει απότομα, θα ενεργήσει μεθοδικά, στρατηγικά και θα αφιερώσει το χρόνο του για να διαβουλευτεί με μέλη και των δύο κομμάτων και επίσης να έχει την ευκαιρία στο Κογκρέσο να επιστρέψει ώστε να μπορεί να καθίσει μαζί τους αυτοπροσώπως και επεξεργαστείτε τις επιλογές», είπε ο Σάλιβαν στο CNN την Κυριακή.


Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε 400 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια αυτή την εβδομάδα για την Ουκρανία και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.


Ο Paul Best είναι δημοσιογράφος έκτακτων ειδήσεων για το Fox News Digital και το Fox Business. Συμβουλές και ιδέες για ιστορία μπορούν να σταλούν στο Paul.Best@fox.com και στο Twitter: @KincaidBest.

Source: Fox News

 Macron calls on Berlin to show European “solidarity” 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...