Ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 ανατινάχθηκε κατά την διάρκεια δοκιμών

 Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα, σε ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμής του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin-76 (Il-76) σε ρωσικό εργοστάσιο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation.

«Σε ένα από τα στάδια συναρμολόγησης, η ερμητική σφράγιση της ατράκτου ελέγχεται αντλώντας υπερβολική πίεση στα διαμερίσματα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, συνέβη ένα τραγικό περιστατικό», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τραυματίες λαμβάνουν την κατάλληλη περίθαλψη, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η άτρακτος καταστράφηκε στο περιστατικό, το οποίο συνέβη σε εργοστάσιο στην περιοχή Ουλιάνοφσκ, περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το lyushin IL-76 MD-90A είναι ένα νέο στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε από την Ilyushin Aviation Complex, θυγατρική της United Aircraft Corporation (UAC). Αναπτύχθηκε για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ένοπλου προσωπικού, βαρέων και μεγάλων οχημάτων και φορτίων και αποστολές αεροπορικής ρίψης.

Το Il-76 MD-90A μπορεί να μεταφέρει 126 αλεξιπτωτιστές ή 145 στρατιώτες σε μονή διάταξη και 225 στρατιώτες σε διπλή διάταξη. Μπορεί επίσης να στεγάσει ειδικό εξοπλισμό για τη μεταφορά 114 τραυματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...