Κάζο για τους Αμερικανούς: Στα χέρια των Ρώσων ο «Θεριστής» MQ-9 της USAF – «Aναλύουμε ενδελεχώς τα συντρίμμια» – Επιβεβαίωση WarNews247

 Τα συντρίμμια του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου MQ-9 Reaper, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα μετά από την επίθεση που δέχτηκε από το Su-27 βρίσκονται στο επίκεντρο μελετών και ανάλυσης από ειδικούς τις ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec.

To WarNews247 είχε αποκαλύψει εξαρχής πως οι Ρώσοι είχαν συλλέξει τα συντρίμμια του MQ-9 Reaper.

Ο Ρώσος αξιωματούχος μίλησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και υπογράμμισε πως:

«Τα συντρίμμια του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου MQ-9 Reaper προφανώς και ενδιαφέρουν την ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Οποιοδήποτε εύρημα αυτού του μεγέθους θα πρέπει να υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο και να αναλυθεί μέχρι και την τελευταία βίδα».

Ακόμα πρόσθεσε πως όλος ο εξοπλισμός, που έχει ανασυρθεί από την περιοχή που συνέβη το περιστατικό, βρίσκεται σε εργαστήρια για ενδελεχή εξέταση.

“Παρακολουθούμε στενά τα επιτεύγματα της ξένης αμυντικής βιομηχανίας. Έχουν προφανείς περιπτώσεις επιτυχίας και ξεκάθαρες αποτυχίες. Αυτό βεβαίως λαμβάνεται υπόψη.

Για να δημιουργήσει κάποιος ένα επιτυχημένο προϊόν, πρέπει να κατανοήσει τον ανταγωνισμό. Αυτό ισχύει για τα drones , πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα είδη όπλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rostec.

Πρόκειται για σοβαρή διαρροή τεχνολογίας από τις ΗΠΑ προς Ρωσίας-Κίνα και Ιράν. Είναι δεδομένο πως η Μόσχα θα μεταφέρει όλη την τεχνολογία στις χώρες-συμμάχους της.

Οι μονάδες του ρωσικού Ναυτικού είχαν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του drone, το οποίο βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, 60 χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη, σε βάθος 850–900 μέτρων.

Μόλις εντοπίστηκε το σημείο συντριβής, στήθηκε ένα ναυτικό “φράγμα” από μονάδες του ρωσικού Στόλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους Su-27 για την αναχαίτιση του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε επίσημη τελετή, ο Σοϊγκού απένειμε τα μετάλλια του «Χρυσού Αστέρα» και του «Τάγματος Θάρρους» στους Ρώσους στρατιωτικούς που «επέδειξαν ηρωισμό στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Επιπλέον, τα Τάγματα Θάρρους δόθηκαν στους πιλότους των αεροπλάνων Su-27 που αναχαίτισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 να παραβιάσει τον προσωρινά περιορισμένο εναέριο χώρο για πτήσεις για τους σκοπούς της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

. . .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...