100 ειδικά οχήματα από Κίνα για το Μάλι – Το Πεκίνο «κατακτά» την Αφρική

 Eκατό ειδικά οχήματα προμηθεύει η Κίνα το Μάλι και έτσι το Πεκίνο μεθοδικά συνεχίζει να «κατακτά» την Αφρική, μία ήπειρο η οποία έχει επιλέξει στην πλειοψηφία της να συμπλέει με τον ρωσοκινεζικό άξονα.

Ο Στρατός του Μάλι παρέλαβε τα οχήματα κατόπιν τελετής παραδόσεως. Πρόκειται για τα Norinco VP11 MRAP, τα CS/VP11 Lynx εξοπλιοσμένα με ATV, τα IAG Guardian MRAP και τα αναβαθμισμένα BTR/BDRM-2.


Αυτή η μεταφορά εξοπλισμού αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της αμυντική ικανότητας του Μάλι ενώ η Κίνα καταφέρνει να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην αφρικανική χώρα.

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή η μεταφορά του νέου στρατιωτικού υλικού θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της θέσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.



Το Norinco VP11 είναι ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρία Norinco.

Διαθέτει ισχυρή θωράκιση και ικανοποιητική ευελιξία κάνοντας το ιδανικό προς χρήση σε αστικές περιοχές.

Το Lynx κατασκευάζεται και αυτό από την κινεζική εταιρία Norinco, και είναι εξοπλισμένο με βαρύ οπλισμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στα βουνά και σε άλλα μέρη που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν.

Το MRAP IAG Guardian είναι τεθωρακισμένο όχημα ειδικά σχεδιασμένο για υψηλή προστασία ενάντια σε νάρκες και άλλες εκρηκτικές συσκευές.

Τα αναβαθμισμένα οχήματα BTR / BDRM-2 θα προσδώσουν επίσης μεγαλύτερη ισχύ και ευελιξία στις ένοπλες δυνάμεις του Μάλι.

Γενικά οι αφρικανικές χώρες, πλην Κένυας και Τανζανίας που διαθέτουν ισχυρού σταθμούς της CIA, προτιμούν να συμπλέουν με Ρώσους και Κινέζους καθώς Αγγλοσάξονες και Ευρωπαίους δεν θέλουν να τους βλέπω ούτε «ζωγραφιστούς» λόγω της αποικιοκρατίας και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον τους εκείνες τις σκοτεινές περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...