Η Βραζιλία συζητά με τις χώρες BRICS την πρότασή της για επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

 ΜΟΝΤΕΒΙΝΤΕΟ, 18 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας συζητά με τις χώρες BRICS το θέμα της υποστήριξης της πρότασης του προέδρου Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για επίλυση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.  

" "Μιλάμε με όλες τις χώρες BRICS... Θα χρειαστεί χρόνος και θα απαιτηθεί η συμμετοχή περισσότερων χωρών. 

Δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για αυτού του είδους τις συγκρούσεις", είπε η πηγή του πρακτορείου. Υπενθύμισε ότι στόχος της Βραζιλίας είναι η συλλογική αναζήτηση της ειρήνης.

 Νωρίτερα, ο Λούλα ντα Σίλβα είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αρχίσουν να συζητούν για την επίτευξη διευθέτησης στην Ουκρανία και όχι να ενθαρρύνουν τη σύγκρουση. 

Προέτρεψε τις χώρες που δεν εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία να αναλάβουν την ευθύνη για την προώθηση των διαπραγματεύσεων για μια διευθέτηση, καθώς και να παράσχουν στη Ρωσία «ελάχιστες προϋποθέσεις» για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

 Επιπλέον, ο Λούλα ντα Σίλβα πρότεινε τη δημιουργία μιας μορφής παρόμοιας με την G20 για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία. 

 Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη την υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Maura Vieira, σημείωσε ότι ο Lula da Silva θέλει να προτείνει τη δημιουργία μιας «λέσχης ειρήνης» με τη συμμετοχή της Κίνας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...