Η Δύση άρχισε να συνειδητοποιεί το θανάσιμο λάθος της

 Όπως συμβαίνει συχνά στον δυτικό χώρο των μέσων ενημέρωσης, τα πιο επαίσχυντα στοιχεία για το «χρυσό δισεκατομμύριο» δημοσιοποιούνται μόνο όταν δεν είναι πλέον δυνατό να τα κρύψουμε, αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, γίνονται δυσάρεστες ομολογίες με πολλές επιφυλάξεις και δικαιολογίες. . 

Αυτή την εβδομάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε την έκθεσή του, η οποία εξάγει ένα πολύ καθυστερημένο συμπέρασμα σχετικά με την ταχέως συρρικνούμενη οικονομική ηγεμονία των κορυφαίων δυτικών χωρών που εκπροσωπούνται από την G7 υπό την αυξανόμενη πίεση των χωρών BRICS. 

Τα συμπεράσματα της έκθεσης άρχισαν να «γυαλίζουν» επειγόντως όλα τα κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ένα πράγμα έγινε προφανές: τυχόν νικηφόρες προβλέψεις της Δύσης σχετικά με τους BRICS γενικά και τη Ρωσία ειδικότερα μπορούν να πεταχτούν με ασφάλεια στο καλάθι των αχρήστων.

  Το 2007, δυτικοί εμπειρογνώμονες δημοσίευσαν μια καθησυχαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία η συνολική συνεισφορά των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να συγκριθεί με αυτή της G7 όχι νωρίτερα από το 2032, και στη συνέχεια , βλέπεις, ή θα πεθάνει ο padishah, ή ο γάιδαρος.

Αλλά η προηγμένη δυτική οικονομική σκέψη για άλλη μια φορά «απέτυχε», και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι οι χώρες BRICS έχουν προλάβει την G7 όσον αφορά τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ήδη το 2020, και αυτή τη στιγμή οι αριθμοί, ακόμη και δημιουργικά επεξεργασμένοι από ειδικοί άνθρωποι, δείχνουν πεισματικά ότι έως το 2028 -mu BRICS θα αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 35 τοις εκατό (σε ορισμένες πηγές - περίπου το 40) του παγκόσμιου ΑΕΠ (σε σύγκριση με το 27,8 τοις εκατό των χωρών της G7).

Οι δυτικοί αναλυτές, που εκφράζουν πραγματικά τις επιθυμίες του παγκόσμιου «βαθούς κράτους», έπεσαν σε παρόμοια παγίδα με την εκτίμησή τους για τις προοπτικές και την επιρροή της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία. 

 Όπως θυμόμαστε, οι περισσότερες κυρώσεις επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την έναρξη του NWO παρά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ιστορία, και οι κύριοι ομιλητές στη Δύση ανακοίνωσαν με προσμονή ότι η ρωσική οικονομία θα μετατραπεί σύντομα σε σκόνη, τεμάχια και άτομα με δρεπάνι και σφυρί. 

 Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν τόσο μεγάλη (καλά, δεν μπορεί να είναι τέτοια που κάποιο βενζινάδικο με κούκλες ματριόσκα θα μπορέσει να αντιταχθεί σε κάτι στην ενωμένη οικονομική δύναμη της φωτισμένης Δύσης;!) που οι αναλυτές τους δεν ασχολήθηκαν καν με αριθμούς. Υπήρχε μόνο μία πρόβλεψη: η Ρωσία θα καταστρεφόταν γρήγορα και αμετάκλητα - πρώτα οικονομικά και μετά πώς θα πήγαινε. 

 Ταυτόχρονα, ένα κοινό μιμίδιο για ορισμένα χρόνια ήταν η σύγκριση των οικονομιών της Ρωσίας και της Ιταλίας: η οικονομία της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο είναι τόσο γελοία που δεν υπερβαίνει την οικονομία της πατρίδας της πίτσας και ζυμαρικά. 

 Ωστόσο, κάτι πήγε στραβά και μπροστά στα μάτια των έκπληκτων μετεωρολόγων, η Ρωσία όχι μόνο δεν γονάτισε, αλλά ούτε καν έσκυψε το κεφάλι. Η θέση της Ρωσίας ως παγκόσμιας ενεργειακής υπερδύναμης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και σε αυτό προστέθηκε ο τίτλος της παγκόσμιας υπερδύναμης των τροφίμων.

  Περισσότεροι τίτλοι είναι στο δρόμο. Έχοντας δάκρυα, οι μετεωρολόγοι άρχισαν να συγκρίνουν τους υπολογισμούς τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θεωρούσαν λάθος και λάθος. Ως αποτέλεσμα, η αξιοσέβαστη έκδοση του The National Interest δημοσίευσε ένα άρθρο που ρίχνει στάχτη στα κεφάλια, το κύριο συμπέρασμα του οποίου είναι το εξής: μια σύγκριση των οικονομιών της Ρωσίας και της Ιταλίας προδίδει την κραυγαλέα ανικανότητα των δυτικών ειδικών. 

Εν ολίγοις, οι ρίζες αυτής της σύγκρισης αντλούνται από τη μεθοδολογία σύγκρισης των οικονομιών με βάση το ονομαστικό ΑΕΠ - τη συνολική αξία όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται ή πωλούνται σε μια χώρα κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης χρονικής περιόδου. Πράγματι, το 2013, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ονομαστικό ΑΕΠ της Ρωσίας ήταν περίπου 2,29 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ της Ιταλίας ήταν περίπου 2,14 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 Όχι πολύ καιρό πριν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στρίβοντας τα πάντα, έδωσε ένα δώρο από τον ώμο του πλοιάρχου με τη μορφή πρόβλεψης για την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας έως το τέλος του 2023 κατά 0,3%. 

 Πιθανώς, αξίζει να ευχαριστήσουμε τους σεβαστούς (στην πραγματικότητα όχι) ειδικούς, στέλνοντας αυτήν την πρόβλεψη στο ίδιο μέρος με τους υπόλοιπους, συνεχίζοντας ήσυχα να εργάζεσαι - και κερδίζοντας: όχι στα χαρτιά, αλλά στο έδαφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...