Η Λευκορωσία έκλεισε τους δρόμους στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας

 ΜΙΝΣΚ, 28 Μαΐου - RIA Novosti. 

Προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια, η Λευκορωσία έχει λάβει μέτρα για την κάλυψη των δρόμων που τη συνδέουν με τη Ρωσία, δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού ONT ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας, Αντιστράτηγος Αλεξάντερ Βόλφοβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρατικά σύνορα έχουν ενισχυθεί στη χώρα με την οργάνωση στενής συνεργασίας μεταξύ της KGB, των υπηρεσιών συνοριακών υπηρεσιών και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, μονάδες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στο δεύτερο κλιμάκιο. Καλύπτουν τις κύριες περιοχές όπου μπορούν να περάσουν παράνομοι ένοπλοι σχηματισμοί, διευκρίνισε ο Βόλφοβιτς.

Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου - RIA Novosti, 1920, 25/05/2023 Ο Σόιγκου ανακοίνωσε την όξυνση των απειλών στα δυτικά σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας 25 Μαΐου, 11:30

«Ταυτόχρονα, δώσαμε προσοχή και στα ανατολικά σύνορα. Χωρίς να κλειστούμε με κανέναν τρόπο από τους στρατηγικούς μας εταίρους, τη Ρωσική Ομοσπονδία, και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε σύνορα με τη Ρωσία ως τέτοια, κάναμε μια σειρά από βήματα για κάλυψη μεταξύ άλλων διαφόρων οδών μη κύριας χρήσης» είπε ο στρατηγός.

Πρόσθεσε ότι σκοπός αυτών των ενεργειών είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων τόσο στη Λευκορωσία όσο και στη Ρωσία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι ο πληθυσμός των παραμεθόριων περιοχών της δημοκρατίας ενημερώνει ενεργά τις αρμόδιες αρχές για την εμφάνιση άγνωστων ατόμων και εξοπλισμού. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος δείχνει με συμπάθεια τις συνεχιζόμενες ασκήσεις σύλληψης ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης. 

Ο Βόλφοβιτς υπενθύμισε ότι στο εγγύς μέλλον σχεδιάζεται να υπογραφεί ένα προεδρικό διάταγμα για τη λαϊκή πολιτοφυλακή. 

Σύμφωνα με αυτό, ο ανδρικός πληθυσμός, χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τα κύρια καθήκοντά του, θα περιπολεί, εάν χρειαστεί, σε οικισμούς, βοηθώντας μονάδες εδαφικής άμυνας και διασφαλίζοντας την τάξη. 

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι όχι μόνο άνδρες, αλλά και γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στις τάξεις της λαϊκής πολιτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...