Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έφτασε για επίσκεψη εργασίας στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας

 ΝΑΪΡΟΜΠΙ, 29 Μαΐου - RIA Novosti.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε για επίσκεψη εργασίας στο Ναϊρόμπι, όπου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας, αναφέρει ανταποκριτής του RIA Novosti.

Η τελευταία φορά που ο υπουργός επισκέφθηκε την Κένυα ήταν πριν από 13 χρόνια, το 2010. Αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη του Λαβρόφ στην αφρικανική ήπειρο τον περασμένο χρόνο. 

Τον περασμένο Ιούλιο, ο υπουργός επισκέφθηκε την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ουγκάντα ​​και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός ταξίδεψε στη Νότια Αφρική, το Εσβατίνι, την Αγκόλα και την Ερυθραία και τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε το Μάλι, τη Μαυριτανία και το Σουδάν.

Это уже четвертый по счету визит Лаврова на африканский континент за последний год. В июле прошлого года министр посетил Египет, Эфиопию, Уганду и Республику Конго. В январе, министр отправился в ЮАР, Эсватини, Анголу и Эритрею, а в феврале был с визитом в Мали, Мавритании и Судане.

Η Μόσχα αυτή τη στιγμή αναπτύσσει ενεργά δεσμούς με την Αφρική. Τον Ιούλιο, η Αγία Πετρούπολη θα φιλοξενήσει τη δεύτερη σύνοδο κορυφής και το Οικονομικό Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής. Το RIA Novosti είναι ο συνεργάτης μέσων ενημέρωσης της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...