Η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς τον ουκρανικό στόλο UAV Bayraktar, στερώντας το Κίεβο από ένα πλεονέκτημα

 ΜΟΣΧΑ, 28 Μαΐου - RIA Novosti. 

Η Ρωσία εξάλειψε ολόκληρο τον ουκρανικό στόλο των UAV Bayraktar TB2, στερώντας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ένα σημαντικό στρατηγικό όπλο κρούσης, γράφει το Business Insider. 

Σύμφωνα με τον αναλυτή Samuel Bendett, τέτοια drones λειτουργούν καλά σε συνθήκες όπου ο εχθρός δεν διαθέτει εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας και ηλεκτρονικό πόλεμο.


Η Ρωσία άρχισε πολύ γρήγορα να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό της πόλεμο και κατέρριψε πολλά ουκρανικά UAV, αναφέρει το άρθρο. Το Κίεβο ανέφερε πέρυσι ότι είχε λάβει 50 drones TB2 από τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά μέχρι το τέλος του έτους είχαν εξαφανιστεί από το πεδίο της μάχης. 

Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τα εναπομείναντα οχήματα τουρκικής κατασκευής για πτήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης, όχι σε πραγματικές μάχες, είπε ο Μπέντετ.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά των drones και, σύμφωνα με τους ειδικούς, καταστρέφει έως και δέκα χιλιάδες δυτικά αεροσκάφη αυτού του τύπου, που μεταφέρονται στην ουκρανική πλευρά, μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...