Η Αυστραλία θα στείλει ελικόπτερα αντί της Ουκρανίας σε χωματερή ABC: Η Αυστραλία έστειλε ελικόπτερα MRH-90 σε ένα διαλυτήριο αντί να τα μεταφέρει στο Κίεβο

 ΜΟΣΧΑ, 15 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Τα παροπλισμένα αυστραλιανά ελικόπτερα MRH-90 Taipan αποστέλλονται για απόρριψη, παρά το αίτημα της Ουκρανίας για μεταφορά τους, μετέδωσε το ABC TV. 

«Η Ουκρανία υπέβαλε επίσημο αίτημα για MRH-90 στις 19 Δεκεμβρίου 2023, παρά τα καλά τεκμηριωμένα προβλήματα με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους», αναφέρει το άρθρο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν τη λειτουργία του Taipan 14 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Έρχεται αφότου τέσσερις Αυστραλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα MRH-90 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης το καλοκαίρι.

Αρχικά αναμενόταν ότι θα τεθούν εκτός λειτουργίας το 2037, αλλά το «πολύπαθο» ελικόπτερο ευρωπαϊκής σχεδίασης είχε «ιστορικό προβλημάτων» που οδήγησε στην αναστολή των πτήσεων με την πάροδο των ετών. 

Σύμφωνα με το ABC, η διαδικασία διάλυσης του Taipan έχει ήδη ξεκινήσει. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας είπε στον σταθμό ότι η υπηρεσία θα «απορρίψει τα υπόλοιπα αεροσκάφη και συστήματα με φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό τρόπο». 

Ωστόσο, η ουκρανική κοινότητα και διπλωμάτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της Αυστραλίας. 

Ο πρεσβευτής της χώρας στην Αυστραλία, Vasily Miroshnichenko, εξέφρασε την ελπίδα ότι «υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία», προσθέτοντας ότι το Κίεβο δεν έχει «λάβει ακόμη καμία απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...