Πούτιν: Η Ρωσία είναι μια οικογένεια οικογενειών, όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν η χώρα είναι ενωμένη

 ΜΟΣΧΑ, 23 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Στη Ρωσία, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων ζουν σε ειρήνη και αρμονία, αυτή είναι μια «οικογένεια οικογενειών», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελετή έναρξης του Έτους της Οικογένειας. 

"Οι οικογενειακές αξίες εδραιώνουν την κοινωνία. Θα πω περισσότερα: Η Ρωσία είναι πραγματικά μια τεράστια οικογένεια, θα μπορούσε να πει κανείς "μια οικογένεια οικογενειών."

 Άλλωστε, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν ζήσει εδώ για αιώνες με ειρήνη και αρμονία και την ποικιλομορφία των πολιτισμών, των γλωσσών και των εθίμων τους δεν χωρίζει, αλλά, αντίθετα, ενώνει τη Ρωσία», είπε ο πρόεδρος.

Οι κοινές αξίες κάνουν τη χώρα ισχυρή, σίγουρη και ενωμένη, συνέχισε ο αρχηγός του κράτους.

Υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πολύτεκνων οικογενειών στη Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 26%, και ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν σε αυτές κατά 30%. 

Πριν από την τελετή, ο πρόεδρος συναντήθηκε με συμμετέχοντες και νικητές πανρωσικών οικογενειακών διαγωνισμών, στους οποίους είπε για πρόσθετα μέτρα στήριξης: Σύμφωνα με το νέο προεδρικό διάταγμα, μια οικογένεια με τρία ή περισσότερα παιδιά θεωρείται πολύτεκνη· το καθεστώς αυτό καθορίζεται επ' αόριστον· 

Στις πολύτεκνες οικογένειες, το κράτος παρέχει υποστήριξη σε παιδιά κάτω των 18 ετών ή έως 23 ετών εάν σπουδάζουν με πλήρες ωράριο.

Οι πολύτεκνες οικογένειες θα λαμβάνουν ίσα επιδόματα σε όλη τη χώρα. οι αρχές θα επεκτείνουν την επιδότηση των 450 χιλιάδων ρούβλια για την εξόφληση των στεγαστικών δανείων για πολύτεκνες οικογένειες. 

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι αρχές θα δώσουν προτεραιότητα στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, στην αύξηση του κύρους της μητρότητας και της πατρότητας, στην ολοκληρωμένη προστασία της παιδικής ηλικίας και στα δημογραφικά προγράμματα. 

Δεν είναι απλώς μια βασική κατεύθυνση ανάπτυξης της χώρας, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι της κυρίαρχης κοσμοθεωρίας, το όραμα για το μέλλον του λαού μας, τόνισε ο πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...