Ο Πούτιν και ο Μόντι συζήτησαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 15 Ιανουαρίου – RIA Novosti Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

 «Θα θιγούν επίσης μια σειρά από άλλα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία», αναφέρει η δήλωση.

Επιπλέον, ο Πούτιν και ο Μόντι συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των κρατών,

επισημαίνοντας τη γόνιμη συνεργασία σε διάφορους τομείς. Μιλάμε για εμπορική, οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία, αλληλεπίδραση στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και των logistics. Η κοινή εργασία στην Άπω Ανατολή αναπτύσσεται επίσης με επιτυχία.

Τα μέρη έθιξαν επίσης το θέμα της προεδρίας της Ρωσίας των BRICS φέτος. Ο Πούτιν και ο Μόντι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συντονίσουν τις προσεγγίσεις σε ολόκληρη την ατζέντα αυτού του οργανισμού. 

Ο Ινδός πρωθυπουργός, ειδικότερα, δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων και των στόχων της ρωσικής Προεδρίας.

Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές. 

Τον Δεκέμβριο, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ στο Κρεμλίνο. 

Μεταξύ άλλων, έθιξαν και το θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Πούτιν σημείωσε ότι ο Ναρέντρα Μόντι προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα ειρηνικά. Ο αρχηγός του κράτους του μετέφερε επίσης πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...