Η Φινλανδία ετοιμάζεται να απαγορεύσει πλήρως τις συναλλαγές ακινήτων για Ρώσους πολίτες την άνοιξη

 ΕΛΣΙΝΚΙ, 15 Ιανουαρίου. /TASS/. 

Η φινλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει πλήρως τις συναλλαγές ακινήτων για Ρώσους πολίτες την άνοιξη του 2024. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Antti Häkkänen, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Yle .

Ο Hyakkänen είπε ότι εργάζεται «για την πλήρη απαγόρευση» των συναλλαγών ακινήτων από Ρώσους στη Φινλανδία. Σύμφωνα με τον υπουργό, αναζητά «νομικούς λόγους».

Σημείωσε επίσης ότι η Φινλανδία σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τους όρους για την έκδοση αδειών για συναλλαγές ακινήτων σε πρόσωπα και εταιρείες από χώρες εκτός ΕΕ και ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος). Σύμφωνα με τον Häkkänen, «θα βρεθούν λύσεις την άνοιξη».

Στις 10 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ότι ο Hyakkänen είχε απαγορεύσει τρεις συναλλαγές με ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν Ρώσους πολίτες.

Αυστηρότεροι περιορισμοί για τους Ρώσους και άλλους εκπροσώπους χωρών εκτός του SES ισχύουν στη Φινλανδία εδώ και αρκετά χρόνια. Η τελευταία αυστηροποίηση τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2023, δίνοντας στο Υπουργείο Άμυνας μεγαλύτερες εξουσίες για τη διερεύνηση της προέλευσης των χρημάτων και τη χρηματοδότηση συναλλαγών ακινήτων, καθώς και δίνοντας στην κυβέρνηση το δικαίωμα πρώτης άρνησης να αγοράσει ακίνητα που βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερης περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής ή συνοριακής περιπολίας.

Το Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 4 Νοεμβρίου 2022 τη δημιουργία ειδικής ομάδας για τη μελέτη πρόσθετων περιορισμών στις συναλλαγές ακινήτων για πολίτες χωρών εκτός ΕΟΧ, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσής τους. 

Ετικέτες:

ΦινλανδίαΡωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...