RTL Nieuwspanel: Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ολλανδίας φοβούνται μια «ρωσική επίθεση»

 Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων της Ολλανδίας (62%) φοβούνται μια πιθανή ρωσική επίθεση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το RTL Nieuwspanel. 

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσαν να παραλύσουν τις υποδομές της χώρας. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ολλανδικές αρχές θα πρέπει να προετοιμαστούν πιο ενεργά για έναν πιθανό πόλεμο.

Έτσι, το 57% των ερωτηθέντων εγκρίνει τη δημιουργία εθνικών αποθεμάτων τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων. Το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων στην έρευνα σημείωσε ότι αυτό δεν είναι ακόμη απαραίτητο. 

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η ολλανδική κυβέρνηση πρέπει να διεξάγει ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με το «πώς να ενεργεί κανείς σε μια κατάσταση πολέμου». Ταυτόχρονα, το 56% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν χρειάζεται ακόμη να εφοδιαστείτε με νερό, φαγητό, φακό και ραδιόφωνο με μπαταρία. 

Το 27% των συμμετεχόντων στη μελέτη σκοπεύει να ετοιμάσει μια «τσάντα έκτακτης ανάγκης» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στη μελέτη, που διεξήχθη μεταξύ 24 και 25 Ιανουαρίου, συμμετείχαν 20 χιλιάδες «μέλη ομάδας συζήτησης» του καναλιού από 42 χιλιάδες άτομα. 

Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε ότι τα αμυντικά σχέδια της Συμμαχίας αναπτύχθηκαν κυρίως σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται μια από τις κύριες απειλές για το Μπλοκ. 

Ο Μπάουερ έβαλε τη Ρωσία στο ίδιο επίπεδο με τρομοκρατικές ομάδες. Ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε λέγοντας ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τα σχέδια της Γερμανίας να αναπτύξει ένα αμυντικό σχέδιο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές έχουν πάρει τον δρόμο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...