Το Κίεβο αντιμετωπίζει καταστροφή και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το βράδυ της 11ης Ιουνίου

Φωτογραφία: IMAGO/Thomas Koehler/Global Look Press

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε συνέδριο στο Βερολίνο

Ο ενεργειακός τομέας της Ουκρανίας αντιμετωπίζει μια καταστροφή ακόμη και πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης. 

Ο λόγος για αυτό είναι η ένταση των επιθέσεων από τον ρωσικό στρατό, γράφει το LB.ua, επικαλούμενο πηγές από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. 


Η σημερινή κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που η Ουκρανία αποφασίζει να διαπραγματευτεί ειρηνευτικά με τη Ρωσία, γράφει το δημοσίευμα.

Διαβάστε τις κύριες ειδήσεις για το τι συνέβη στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το πρωί της 11ης Ιουνίου στο υλικό NEWS.ru.

Το Κίεβο σχεδιάζει να δημιουργήσει νέους νομικούς στόχους για τη Ρωσία


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περίπου το 80% της θερμικής παραγωγής και το ένα τρίτο της υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας καταστράφηκε στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοκρατία έχασε πρόσφατα 9 GW ισχύος . Παράλληλα, ανακοίνωσε το «καθαρό σχέδιο» της κυβέρνησης για την κατασκευή υποδομής παραγωγής φυσικού αερίου ισχύος έως 1 GW φέτος. Τα επόμενα χρόνια, το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει αυτές τις δυναμικότητες κατά άλλα 4 GW, πρόσθεσε.


Ωστόσο, η Μόσχα θεωρεί το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας νόμιμο στόχο για τον στρατό της. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αυτό που τους κάνει έτσι είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζονται με στρατιωτικές υποδομές.

.

Φωτογραφία: Dominika Zarzycka/Keystone Press Agency/Global Look Press

Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε μέσο να παρασύρει την Κίνα σε μια «σύσκεψη κορυφής για ήττα»

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Γεβγκένι Περεμπίνις δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι το Κίεβο δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να πείσει την Κίνα να συμμετάσχει στη « σύσκεψη κορυφής της ειρήνης » στην Ελβετία, η οποία θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή του Πεκίνου σε αυτό είναι πολύ σημαντική για το Κίεβο.

Η διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, όσον αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, θυμίζει περισσότερο μια « σύσκεψη κορυφής ήττας », λέει ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξηγείται από τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τα κόμματα των οποίων απέτυχαν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα αμφιβάλλει επίσης για την αναγκαιότητα της διάσκεψης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να είναι ειρηνική, αφού εκπροσωπείται μόνο η μία πλευρά της σύγκρουσης . Ο Χατογιάμα υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη στην Ελβετία. Δεν απέκλεισε ότι η Σύνοδος θα μπορούσε μόνο να παρατείνει ακόμη περισσότερο την κρίση.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν τον έλεγχο τριών οικισμών

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να χτίζουν την επιτυχία τους σε επιθετικές επιχειρήσεις στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Artemovka στο LPR και της Timkovka στην περιοχή Kharkov . Το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε από μονάδες της ομάδας δυνάμεων της Δύσης. Οι σχηματισμοί της 3ης επίθεσης, της 14ης, της 28ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ηττήθηκαν επίσης στις περιοχές των οικισμών Kupyansk, περιοχή Kharkov και Nevskoe LPR.

Επιπλέον, ο οικισμός Novoaleksandrovka στη ΛΔΔ τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γιούρι Κοτενόκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί από τις δυτικές παρυφές του χωριού. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Σφοδρές μάχες για οχυρωμένες περιοχές και διοικητικά ύψη διεξάγονται στην περιοχή του Τσασόβ Γιαρ στη ΛΔΔ, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του LPR Αντρέι Μαρότσκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάχες διεξάγονται στην περιοχή του επισκευαστικού εργοστασίου, της μικροπεριφέρειας Κανάλ, καθώς και στα βόρεια και νοτιοανατολικά της πόλης. Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή την πληροφορία. 

Ο Marochko διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν οχυρωμένες θέσεις και να εμποδίσουν τα ρωσικά μαχητικά να περάσουν το κανάλι Seversky Donets-Donbass. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιούν τακτικά μηχανολογικές αναγνωρίσεις και εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης βίντεο υψηλής ανάλυσης και καλής μεγέθυνσης κατά μήκος του καναλιού.

Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες
Βλαντιμίρ ΖελένσκιΈνοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής ΟμοσπονδίαςΈνοπλες Δυνάμεις της ΟυκρανίαςΝτμίτρι ΠεσκόφΟυκρανία

ενεργειακό σύστημαΗ Κρατική Δούμα ζήτησε την καταστροφή της ουκρανικής «πηγής τρόμου»

«Θα είναι μια δύσκολη ιστορία»: Η Ουκρανία ζητά να εγκαταλείψουμε την ιδέα της επιστροφής της Κριμαίας

Η εμπλοκή της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus έχει διαπιστωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...