Το μικρό ευρωπαϊκό κράτος της Εσθονίας δεν έχει τα κότσια να πειράξει τη Ρωσική αρκούδα

Η Εσθονία όρισε μονομερώς σήμανση συνόρων κατά μήκος του ποταμού Νάρβα, αλλά το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφαλείας (FSB της Ρωσίας) αφαίρεσε τις σημαδούρες οριοθέτησης. Οι «καυτοκέφαλοι» της Εσθονίας περίμεναν ξεκαθάρισμα εδώ και μια εβδομάδα.

Φωτογραφία: Река Нарва από Ханну έχει άδεια χρήσης υπόщественное достояние

Η Εσθονία ξεκινά σύγκρουση με τη Ρωσία στον ποταμό Νάρβα, αλλά δεν έχει κότσια να τη συνεχίσει

Ο συνοριακός ποταμός Narva οριοθετείται κάθε

χρόνο — το κανάλι του ποταμού αλλάζει, γεγονός που προκαλεί την αλλαγή της μέσης γραμμής των συνόρων. Χρησιμεύει επίσης ως πλωτό δρομολόγιο. Η FSB της Ρωσίας και οι Εσθονοί συνοριοφύλακες θα συμφωνούσαν για την εγκατάσταση συνοριακών σημαδούρων στον ποταμό κάθε χρόνο.


Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι αρχές της Εσθονίας αποφάσισαν να επιδείξουν ανεξαρτησία και τοποθέτησαν τις σημαδούρες χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας .

Σύμφωνα με τα εσθονικά μέσα, η ρωσική πλευρά δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση 250 σημαδούρων. Στις 23 Μαΐου, η FSB της Ρωσίας τους αφαίρεσε όλους. Από τότε δεν εμφανίστηκε ούτε μια νέα σημαδούρα στα σύνορα.

Πέντε ημέρες μετά το περιστατικό, η Μόσχα συνεχίζει να απέχει από το να το σχολιάσει. Δεν υπάρχει διάλογος, παραδέχτηκε το εσθονικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει δικαιολογία από τη Ρωσία για την αφαίρεση των σημαδούρων», είπε το εσθονικό υπουργείο Εξωτερικών στο Rus. Postimees τη

ν

Η Εσθονία φοβάται την επανεγκατάσταση των κατασχεμένων σημαδούρων

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Αστυνομίας και Συνοριακής Φύλαξης (DPP) Egert Belitšev  είπε στο ERR ότι η "κλοπή" σημαδούρων από τη Ρωσία στον ποταμό Narva ήταν μια "ξεκάθαρη πρόκληση". Ωστόσο, η εσθονική συνοριακή φρουρά δεν εμπόδισε «φυσικά» τη ρωσική FSB να τους απομακρύνει καθώς κάτι τέτοιο θα είχε κλιμακώσει την κατάσταση.

«Η χρήση δύναμης σε μια τέτοια κατάσταση θα σήμαινε χρήση δύναμης πυρός από απόσταση», είπε ο Belitšev.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Lauri Läänemets πρόσθεσε ότι μια δυναμική επιχείρηση για την επιστροφή των εσθονικών σημαδούρων δεν θα ήταν επιτυχής:

"Φανταστείτε αν κάποιος πήγαινε να πάρει σημαδούρες στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι; Τι θα έκανε μια προειδοποιητική βολή; Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι η Εσθονία έχει πετύχει ένα αποτέλεσμα όταν ολόκληρος ο δυτικός κόσμος κοιτάζει προς τη Ρωσία. Αυτό είναι το σωστό αποτέλεσμα από την άποψη εξωτερικής πολιτικής».

Η Läänemets υποσχέθηκε να επιστρέψει τις σημαδούρες αμέσως μετά το συμβάν.

Οι «Εσθονοί θερμοκέφαλοι» αρνούνται να κλείσουν τα σύνορα με τη Ρωσία

Εφόσον η Εσθονία υποστηρίζει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και δεν πειράζει αυτά τα όπλα να χτυπήσουν τη Ρωσία, γιατί η Εσθονία δεν μπορεί να σταματήσει τον «επιτιθέμενο» από το να αφαιρέσει τις σημαδούρες του ποταμού; Η Εσθονία δεν κλείνει καν τα σύνορα με τη Ρωσία. Ένας από τους θερμοκέφαλους της Εσθονίας, ο Πρόεδρος Alar Karis δεσμεύτηκε νωρίτερα να γονατίσει τη Ρωσία, αλλά στη συνέχεια είπε ότι η Εσθονία δεν θα κλείσει τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία επειδή πολλοί από τους πολίτες της έχουν συγγενείς που ζουν εκεί.

"Τα σύνορα είναι ανοιχτά επειδή οι άνθρωποι έχουν συγγενείς στην άλλη πλευρά. Η ετοιμότητά μας είναι ότι εάν χρειαστεί, μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα πολύ γρήγορα", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εταιρεία Yle of Finland.

Γιατί να ξεκινήσετε μια σύγκρουση χωρίς να λάβετε υπόψη τις συνέπειες; Θέλει η Εσθονία να αμφισβητήσει τη Ρωσία; Εάν η εσθονική κυβέρνηση κλείσει τα σύνορα, οι ρωσόφωνοι πολίτες και οι μη πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Νάρβα θα πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις ως απάντηση. Η Ρωσία μπορεί έτσι δικαίως να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να υποστηρίξει τέτοιες διαμαρτυρίες.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , RSS !

Όνομα συγγραφέα Lyuba Lulko
*


See more at https://english.pravda.ru/world/159732-estonia-russia-border/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...