Ο καγκελάριος Σολτς απέρριψε την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Πούτιν για την Ουκρανία

 Ο Γερμανός ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι οι χώρες της G7 δεν συζήτησαν την πρωτοβουλία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς τη θεωρούν επιπόλαια, αναφέρει το ZDF. Σύμφωνα με τον Scholz, οι προτάσεις του Ρώσου ηγέτη στοχεύουν μάλλον στο να αποσπάσουν την προσοχή από την επερχόμενη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η πρόταση δεν έγινε σοβαρά, αλλά είχε κάποια σχέση με τη διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία, σημείωσε ο Scholz. Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Ιουνίου, είπε ότι η Ρωσία κάνει άλλη μια πραγματική ειρηνευτική πρόταση στην Ουκρανία. Παράλληλα, όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, δεν μιλάμε για πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά για οριστική ολοκλήρωσή της. 

Πριν από αυτό, ο Πούτιν κάλεσε το Κίεβο να αποσύρει στρατεύματα από νέες περιοχές της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, για μια ειρηνική διευθέτηση, η Μόσχα χρειάζεται επίσης ένα ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικό καθεστώς για την Ουκρανία, την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζικοποίησή της. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η πρόταση του Πούτιν αντιπροσωπεύει ένα «τελεσίγραφο μήνυμα» και δεν διαφέρει από τις προηγούμενες. 

Ο Σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ισχυρίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν περιέχει «ειρηνευτική πρόταση». Ο Podolyak πιστεύει ότι η ρωσική ηγεσία δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει επαρκώς τις πραγματικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...