Βρετανικό Ναυτικό: βυθίζεται εμπορικό πλοίο που έπιασε φωτιά μετά από επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

 Ένα εμπορικό πλοίο που προηγουμένως έπιασε φωτιά μετά από επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης εξακολουθεί να καίγεται και βυθίζεται, ανακοίνωσε το Γραφείο Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO). Σημειώνεται ότι το πλήρωμα εκκενώθηκε. Το UKMTO ενημερώθηκε ότι στις 15 Ιουνίου στις 12.27 UTC (15.27 ώρα Μόσχας - NEWS.ru.) το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου εκκενώθηκε από το πλοίο... Ο καπετάνιος αναφέρει επίσης ότι το πλοίο εξακολουθεί να καίγεται και να βυθίζεται, λέει ένας μήνυμα στον ιστότοπο διαχείρισης. Μετά την επίθεση ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, το UKMTO συμβούλεψε τα πλοία να πλέουν στην περιοχή με προσοχή. Το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής της Υεμένης ελέγχεται από τους Χούτι της Υεμένης. Πριν από αυτό, οι Χούθι επιτέθηκαν σε δύο εμπορικά πλοία, τα Κυκλάδες και το MSC Orion, στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό, αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ansar Allah Yahya Saria, drones που επιτέθηκαν σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα έφτασαν επίσης στους στόχους τους. 

Τόνισε ότι το πλοίο Κυκλάδες, κατά παράβαση της απαγόρευσης, κατευθυνόταν στο ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ, αποκρύπτοντας αρχικά τον προορισμό του. 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 9 Ιουνίου ότι οι πληροφορίες που διαδόθηκαν από το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ σχετικά με το χτύπημα στο αντιτορπιλικό HMS Diamond του βρετανικού Ναυτικού ήταν αναληθείς. Πριν από αυτό, οι Χούτι ανακοίνωσαν μια επιτυχημένη επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...