Ρομπότ τροφοδοτεί τρένα που κινούνται με υδρογόνο

HOHHOT, 5 Ιουνίου (Xinhua) -- Καθώς ένα τρένο βαρέων αποστάσεων εισήλθε σε σταθμό τροφοδοσίας υδρογόνου, ένα αυτόματο ρομπότ άπλωσε το χέρι του, έβγαλε το ακροφύσιο υδρογόνωσης και άρχισε να ανεφοδιάζει το τρένο.Ο σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου για τα τρένα βαρέων αποστάσεων της CHN Energy ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί εμπορικά στην Batuta, στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα.

Ο σταθμός είναι εξοπλισμένος με ένα ανθεκτικό σε χαμηλή θερμοκρασία ρομπότ αυτόματης υδρογόνωσης και ένα μηχάνημα υδρογόνωσης υψηλής ροής, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε ανεξάρτητα στην Κίνα.

Το ρομπότ μπορεί να ανεφοδιάσει ένα τρένο που κινείται με υδρογόνο μέσα σε 30 λεπτά, το οποίο θα τροφοδοτήσει το τρένο για οκτώ ώρες, σύμφωνα με την CHN Energy, η οποία πρόσθεσε ότι το τρένο μπορεί να υπερηφανεύεται για εμβέλεια 800 χιλιομέτρων πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Το ρομπότ όχι μόνο μπορεί να επιτύχει συνεχή λειτουργία παντός καιρού και αυτόματη υδρογόνωση μεγάλης ροής σε θερμοκρασίες έως και μείον 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά και να εξασφαλίσει ασφαλή και σταθερή λειτουργία, να μειώσει αποτελεσματικά τα λάθη προσωπικού, να ελέγξει τους κινδύνους ασφαλείας και να εξοικονομήσει λειτουργικά κόστη.

Διαθέτοντας αντιεκρηκτικά συστήματα, ηλεκτρονικό έλεγχο και συστήματα λειτουργίας αέρα, ο συνδυασμός 3D κάμερας του ρομπότ κατά των παρεμβολών μπορεί να πραγματοποιήσει οπτική τοποθέτηση κινούμενων στόχων.

Κάτω από τον εξωτερικό φωτισμό, μπορεί να ολοκληρώσει αυτόματα την οπτική αναγνώριση και την τροφοδοσία καυσίμων χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση, δήλωσε ο Zhang Kai, τεχνικός στο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Οι λειτουργίες αυτοδιάγνωσης σφαλμάτων και συναγερμού μπορούν να παρακολουθούν το περιβάλλον λειτουργίας τόσο των αμαξοστοιχιών όσο και του ρομπότ σε πραγματικό χρόνο και διασφαλίζουν μια αξιόπιστη, σταθερή και ασφαλή υπηρεσία τροφοδοσίας υδρογόνου.

Το ρομπότ έχει περάσει αυστηρά αντιεκρηκτικά τεστ και έχει λάβει πιστοποιητικό από αυτή την άποψη, είπε ο Zhang.

Η έρευνα και η ανάπτυξη του αυτόματου ρομπότ υδρογόνωσης, το οποίο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί τρένα υδρογόνου υψηλής ισχύος, ξεκίνησε το 2022.

Η CHN Energy, ένας από τους κατασκευαστές του ρομπότ, υποσχέθηκε να συνεχίσει να προωθεί την εφαρμογή της τεχνολογίας ευφυών ρομπότ και να επεκτείνει την έρευνα σε ρομπότ αυτόματου ανεφοδιασμού βενζίνης και ρομπότ εξυπηρέτησης χωρίς βενζίνη.

Από το 2015 έως το 2022, η ετήσια παραγωγή βιομηχανικών ρομπότ στην Κίνα εκτοξεύτηκε από 33.000 μονάδες σε 443.000 μονάδες. Τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ο όγκος παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έφτασε τις 120.000 μονάδες.

Μετά από ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία βιομηχανικών ρομπότ της Κίνας έχει κάνει σημαντικά βήματα τόσο στην τεχνολογία προϊόντων όσο και στην πρακτική εφαρμογή.  


  • Ρομπότ τροφοδοτεί τρένα που κινούνται με υδρογόνο

  • Βαθύς δεσμός μεταξύ Γάλλου επιστήμονα και Κινέζων λευκών δελφινιών

  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...