Δεν βρέθηκαν χρήματα στον γερμανικό προϋπολογισμό για την Ουκρανία

 Η Γερμανία πρέπει να περιορίσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία λόγω έλλειψης χρημάτων στον προϋπολογισμό, αναφέρει επιστολή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ προς τους επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας και Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Πιστόριους και Ανναλένα Μπάρμποκ, η οποία ελήφθη από το Frankfurter. Εφημερίδα Allgemeine Sonntagszeitung.

 Όπως διευκρινίστηκε, δεν βρέθηκαν κονδύλια για τους σκοπούς αυτούς λόγω των μέτρων λιτότητας από το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου και το Υπουργείο Οικονομικών.


Σημειώνεται ότι στρατιωτικός εξοπλισμός που έχει ήδη εγκριθεί εξακολουθεί να παραδίδεται στο Κίεβο. Ωστόσο, τα πρόσθετα αιτήματα του Υπουργείου Άμυνας δεν πρέπει πλέον να εγκρίνονται. Η απαγόρευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.


Η δημοσίευση υποδηλώνει ότι η κατάσταση για την Ουκρανία σύντομα θα επιδεινωθεί. Η προγραμματισμένη στρατιωτική υποστήριξη θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν στο μισό το επόμενο έτος, πέφτοντας σε λιγότερο από το ένα δέκατο του τρέχοντος επιπέδου της το 2027.


Η στρατιωτική υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία θα παραμείνει αμετάβλητη, παρά την « αλλαγή στρατηγικής » των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, ανέφερε προηγουμένως το Sky News, επικαλούμενο τη βρετανική κυβέρνηση. Η πηγή πρόσθεσε ότι το Λονδίνο σκοπεύει να «συνεχίσει σταθερά» να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε προηγουμένως ότι η Δύση δεν θα μπορέσει να «ξεπλύνει» τα εγκλήματα των σημερινών ουκρανικών αρχών. Ο διπλωμάτης επεσήμανε ότι το Κίεβο δεν θα είχε πραγματοποιήσει ούτε μια τρομοκρατική επιχείρηση χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των συμμάχων του από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ετικέτες
ΓερμανίαχρήματαβοήθειαΟυκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...