Το Achichuk είναι ένα κλασικό πιάτο της ουζμπεκικής κουζίνας, το οποίο διακρίνεται για την απλότητα και την πλούσια γεύση του.
Η σαλάτα είναι ιδανική ως ελαφρύ σνακ ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας. Αρωματικό και πικάντικο, είναι εύκολο στην παρασκευή του και προσθέτει ανατολίτικη γεύση στα πιάτα. Δοκιμάστε τη συνταγή μας.
Συστατικά
Ώριμες ντομάτες - 500 g
Κρεμμύδια - 1-2 τεμ.
Αλάτι - για γεύση
Αλεσμένο κόκκινο πιπέρι - για γεύση
Ξίδι (προαιρετικά) - 1 κουτ.
Φρέσκος κόλιανδρος ή βασιλικός, για το σερβίρισμα
Παρασκευή..
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή μισούς δακτυλίους. Για πιο ήπια γεύση, μουλιάζουμε τα κρεμμύδια σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και μετά τα στεγνώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε κατά βούληση και προσθέτουμε τριμμένο κόκκινο πιπέρι για πικάντικο. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι για λίγη πικρία.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο ή βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως μετά το μαγείρεμα.
Κανάλι τηλεγραφήματος NEWS.ru
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο κανάλι μας στο Telegram
Ακολουθούν μερικές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για το πιάτο:
περιεκτικότητα σε θερμίδες - 25 kcal ανά 100 g.
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 15 λεπτά.
Το Achichuk είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε πιάτο του Ουζμπεκιστάν ή απλώς μια ελαφριά και φρέσκια σαλάτα για το καλοκαίρι. Απολαύστε αυτή τη λαμπερή και ζουμερή απόλαυση!
Δείτε μια άλλη συνταγή στον ιστότοπό μας: κομπόστα δαμάσκηνου για το χειμώνα - συνταγή βήμα προς βήμα με φωτογραφίες .
Διαβάστε επίσης:
Νόστιμο μπορς με pampushki: πώς να σερβίρετε όμορφα την αγαπημένη σας σούπα
Σπιτικά cheesecakes στο φούρνο: μια απλή συνταγή χωρίς τηγάνισμα
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου