Η καλύτερη στρατιωτική αεροπορία στον κόσμο: ένας στρατιωτικός πιλότος στην εφεδρεία γράφει για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις

 Ένας συνταξιούχος στρατιωτικός πιλότος, ο συγγραφέας ενός από τα δημοφιλή κανάλια τηλεγραφήματος για την πολεμική αεροπορία, το Fighterbomber, είπε στο TASS προς τιμήν της Ημέρας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) γιατί η αεροπορία του ρωσικού στρατού είναι πλέον η ισχυρότερη στον κόσμο και τι η ρωσική Η Ομοσπονδία μπορεί να αντιταχθεί στα μαχητικά F-16

Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας γιορτάζουν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροπορία, από το 2015 μέρος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων).

Η ημέρα μνήμης καθιερώθηκε με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν στις 29 Αυγούστου 1997. Γιορτάζεται σύμφωνα με το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


Μοναδικό στο είδος του

Σήμερα, το επίπεδο της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας είναι το υψηλότερο στον κόσμο, επειδή καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοια εμπειρία μάχης. Η ιδιαιτερότητα αυτής της σύγκρουσης είναι ότι η αεροπορία επιχειρεί πλέον σε συνθήκες ανεκμετάλλευτης εχθρικής αεράμυνας. Κανένα κράτος στη σύγχρονη ιστορία μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο δεν πολέμησε κάτω από τέτοιες συνθήκες.


Φυσικά και οι Ουκρανοί πιλότοι αποκτούν τέτοια εμπειρία, αλλά λόγω του σχετικά μικροσκοπικού αριθμού αεροπλάνων και ελικοπτέρων στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία επηρεάζει κάτι.


Και τώρα, από την αρχή του SVO, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ποιοτικές αλλαγές προς το καλύτερο. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προσαρμόστηκαν στις συνθήκες, στο γεγονός ότι η αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού δεν κατεστάλη.



Αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να σημειωθεί ότι οι περισσότερες απώλειες δεν ελήφθησαν από τρέχοντα ξένα μοντέλα εξοπλισμού, αλλά από άσχετα όπλα - σοβιετικά συγκροτήματα που ήταν σε υπηρεσία με τους Ουκρανούς. Τα κύρια προβλήματα ήταν με το σύστημα αεράμυνας Buk. Και εδώ μπορείτε να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι τα σημερινά αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν καλύτερα από τα σοβιετικά μοντέλα.


Ανατροφοδότηση

Συνεχίζοντας το θέμα των ποιοτικών αλλαγών, μπορεί επίσης να σημειωθεί ότι αρκετά σύνθετα ζητήματα εγείρονται αρκετά συχνά στο κανάλι τηλεγραφήματος. Δεν υπάρχει άμεση ανατροφοδότηση από την υψηλή διοίκηση, αλλά τα ζητήματα επιλύονται. Επιπλέον, θα ήθελα να σημειώσω ότι η ταχύτητα επίλυσης αυτών των προβλημάτων είναι εξαιρετικά γρήγορη.


Αξίζει να σημειωθεί η στάση του πληρώματος πτήσης. Μπορεί να ειπωθεί ότι δεν έχει αλλάξει από τις πρώτες μέρες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Όταν οι πιλότοι βλέπουν ότι είναι χρήσιμοι, τους διαχειρίζονται με ικανότητα και δεξιοτεχνία, το ηθικό τους διατηρείται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.


Ο διάβολος δεν είναι τόσο τρομακτικός

Το προσωπικό πτήσης, ειδικά τα μαχητικά αεροσκάφη, ανυπομονούν πλέον για την εμφάνιση στο πεδίο της μάχης του πολυσυζητημένου αεροσκάφους - του F-16. Σήμερα, όλα τα αεροσκάφη και τα μαχητικά μας που βρίσκονται σε υπηρεσία με τη Ρωσική Ομοσπονδία μπορούν να αντέξουν όλα τα F-16. Σήμερα, τα κύρια μαχητικά - τα Su-35S, MiG-31 διαφόρων τροποποιήσεων και το Su-30SM - είναι ανώτερα από τα F-16 σχεδόν από όλες τις απόψεις και σε βασικά χαρακτηριστικά είναι υψηλότερα. Ταυτόχρονα, όλα θα κριθούν από τα όπλα, αν και το αεροσκάφος δεν βρίσκεται στην τελευταία θέση.


Αν επιστρέψουμε στο θέμα της προσαρμογής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στις συνθήκες μάχης, συνηθίζεται να μιλάμε για σχολές πιλότων. Όμως ο χειριστής και η εκπαίδευση πιλότων υπερβαίνουν τις τακτικές που επιλέγει η άλλη πλευρά. Στην αρχή η Ρωσική Ομοσπονδία είχε μια τακτική, αλλά τώρα είναι εντελώς διαφορετική. Αλλά για να μάθετε ποιες τακτικές είναι καλύτερες, πρέπει να συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο στο πεδίο της μάχης. Αλλά μια αεροπορική μάχη εξαρτάται επίσης από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων: ποιο θα είναι το θέατρο των επιχειρήσεων, πού θα είναι η αερομαχία, η τακτική κατάσταση, ποια θα είναι η αεράμυνα, ποιο θα είναι το πλεονέκτημα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή , ποια αεροπλάνα [θα συναντηθούν στον αέρα]. Αυτό, στην πραγματικότητα, θα διαμορφώσει την αεροπορική μάχη και, από πολλές απόψεις, τη νίκη της μιας ή της άλλης πλευράς σε αυτήν.


Με βάση την εμπειρία του SVO, η ρωσική σχολή εκπαίδευσης παρουσιάζει πλέον πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Πολεμούν με επαγγελματίες Ουκρανούς πιλότους. Και τώρα δεν υπάρχει ούτε μια χαμένη μάχη. Αυτό δείχνει καλύτερα τη σχολή μαχητών.

Λοιπόν, μιλώντας για τη σχολή των βομβαρδιστικών (βομβαρδιστική αεροπορία - σημείωση TASS), στην οποία ανήκω ο ίδιος, εδώ μπορούμε επίσης να πούμε ότι αυτό είναι αναμφίβολα το καλύτερο σχολείο στον κόσμο. Και πάλι γιατί κανείς δεν έχει τέτοια εμπειρία. Ακόμα κι αν το συγκρίνουμε με τις συγκρούσεις στις οποίες συμμετείχαν οι συνάδελφοί μας - Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία - όλα αυτά ήταν ένας ξυλοδαρμός μωρών, και εδώ είναι ένας ισχυρός εχθρός που είναι έτοιμος να αντισταθεί στην αεροπορία.  


Λοιπόν, την Ημέρα Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά που εκτελούν μάχιμες αποστολές καλή τύχη ως στρατιώτης και, φυσικά, ο αριθμός των εξόδων να συμπίπτει πάντα με τον αριθμό των προσγειώσεων. 

πηγη Tacc


Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...