Kommersant: Η Ινδονησία θέλει να ανταλλάξει την Τζακάρτα με φιλική προς το περιβάλλον Nusantara

 Η μελλοντική πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Nusantara, είναι το αγαπημένο πνευματικό τέκνο του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Joko Widodo, γράφει η Kommersant. 

Το έργο θα κοστίσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι ο αρχηγός του κράτους θέλει να ανταλλάξει την υπερπληθυσμένη Τζακάρτα με φιλική προς το περιβάλλον Nusantara.

Ατελείωτο μποτιλιάρισμα, άγχος στις κοινωνικές υποδομές, απαρχαιωμένο δίκτυο μηχανικών επικοινωνιών, κακή οικολογία, υψηλός σεισμικός κίνδυνος - αυτά είναι μόνο μερικά από τα χρόνια προβλήματα της Τζακάρτα, σημείωσαν οι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με αναλυτές, το έργο από την αρχή έθεσε πολλά ερωτήματα τόσο στους περιβαλλοντολόγους όσο και στους αυτόχθονες πληθυσμούς και στους απλούς Ινδονήσιους που δεν συμφωνούν με μια τέτοια ιεράρχηση. 

Οι ειδικοί έχουν αποκαλέσει τη Nusantara ουτοπία, σύμφωνα με το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον ο πρόεδρος Widodo. Η πανδημία έχει επηρεάσει τη χρονική στιγμή έναρξης της ενεργού κατασκευής της πόλης. Ωστόσο, στα μέσα του 2022, οι αρχές άρχισαν να εφαρμόζουν το έργο.

Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 80% των εργασιών. Η ολοκλήρωση της κατασκευής έχει προγραμματιστεί για το 2045. Η Ινδονησία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 17 Αυγούστου. Για πρώτη φορά, τα κύρια γεγονότα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Τζακάρτα, αλλά στη μελλοντική πρωτεύουσα. 

Προηγουμένως, ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ινδονησίας, υπουργός Άμυνας Prabowo Subianto, δήλωσε ότι η Aeroflot θα μπορεί να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς το Μπαλί.

Ο πολιτικός παραδέχτηκε αυτή τη δυνατότητα και για άλλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...