New York Times: Αναφέρουν το σταμάτημα της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ

 Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε την προέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στα βόρεια της περιοχής Κουρσκ και απέκρουσε τις προσπάθειές τους να διαρρήξουν. Αυτό αναφέρουν οι New York Times.

Αν και μεμονωμένες μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθούν να προσπαθούν να προχωρήσουν βαθύτερα στην περιοχή του Κουρσκ,

τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρνουν να συγκρατήσουν τις επιθέσεις τους. 

Αναλυτές από την ομάδα Black Bird, που αναλύουν δορυφορικές εικόνες και το περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων από το πεδίο της μάχης, σημειώνουν ότι αν τις πρώτες τρεις ημέρες από την έναρξη της επίθεσης υπήρξαν «ελαφριές επιτυχίες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στη Σούτζα και τα σύνορα χωριά, τώρα η επίθεση έχει σταματήσει και «τις συνέπειες της ρωσικής απάντησης». 

Η Ρωσία ισχυρίζεται επίσης ότι η κατάσταση στο έδαφος έχει βελτιωθεί και οι προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διεισδύσουν στην περιοχή έχουν απωθηθεί. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα γράφει ότι η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές Chasov Yar, Toretsk και Pokrovsk δεν σταματά. Αντίθετα, τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν νέες τακτικές επιτυχίες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...