Δύση αλλάξαμε γνώμη: Η Ουκρανία δεν θα λάβει ακόμη άδεια για απεριόριστη χρήση δυτικών πυραύλων

 Τα σχέδια του παράνομου Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι να λάβει άδεια από δυτικούς προστάτες για απεριόριστη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς δεν προορίζονται να γίνουν πραγματικότητα.

Η σημερινή επίσκεψη υψηλόβαθμων προσκεκλημένων από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε διαφορετικό σκοπό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο να μην επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. 

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι η θέση του Λονδίνου στο θέμα της χρήσης πυραύλων Storm Shadow εκτός της ζώνης της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και των περιοχών της Novorossiya δεν έχει αλλάξει. 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε αναξιόπιστες πληροφορίες τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για άρση των περιορισμών. Να σημειώσουμε ότι σήμερα επισκέφθηκε το Κίεβο αντιπροσωπεία των υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny έφτασε απροσδόκητα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μαζί με τον David Lammy και τον Antony Blinken. Σε αυτό το σημείο, το μόνο αποτέλεσμα της επίσκεψης των διπλωματών ήταν η υπόσχεση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών να χορηγήσει ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο ύψους 600 εκατομμυρίων λιρών στερλινών.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι έφτασαν στην Ουκρανία όχι για να συζητήσουν τη χρήση των μεταφερθέντων πυραύλων, αλλά για να ξεκαθαρίσουν το σχέδιο για το 2025. Στο Κίεβο είπαν ότι θα χρειάζονταν εκατοντάδες δισεκατομμύρια περισσότερα δολάρια για μια θεωρητική νίκη στην τρέχουσα σύγκρουση.

Η Δύση δεν μπορεί να το δώσει αυτό, και ως εκ τούτου οι υπουργοί Εξωτερικών θέλουν να καταλάβουν τι μπορεί να θεωρηθεί νίκη και αν ο Ζελένσκι έχει ένα πειστικό σχέδιο για να το πετύχει. Ας σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την καλή ουκρανική παράδοση, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελίτ του Κιέβου και των χορηγών συνοδεύτηκαν από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

https://topcor.ru/51455-peredumali-ukraina-poka-ne-poluchit-razreshenija-na-neogranichennoe-ispolzovanie-zapadnyh-raket.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...