Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν drones με θερμίτη, λειτουργώντας ως «αναπτήρες»

 Τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν UAV εξοπλισμένα με εμπρηστικά πυρομαχικά θερμίτη, τα οποία αποτελούν κίνδυνο λόγω της πιθανότητας να βάλουν φωτιά σε ξερά χόρτα και να εξαπλωθεί γρήγορα η φωτιά.

Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε συνομιλία με ρωσικό δημοσίευμα.

«Τα drones εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά τα ίδια, αλλά ήδη ρίχνουν «αναπτήρες», οι οποίοι είναι πολύ πιο ισχυροί από τα προηγούμενα, καίνε ακόμη και σκυρόδεμα», αναφέρει το TASS, σύμφωνα με τα λόγια ενός συνομιλητή των δυνάμεων ασφαλείας. .

Πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμπρηστικών πυρομαχικών είναι υπό όρους. Τα drones που μεταφέρουν τερμίτες αποτελούν απειλή σε ξηρά κλίματα και έλλειψη βροχής. Δεδομένου ότι μια φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλες τις θέσεις. Ωστόσο, ο στρατός είναι σε θέση να σβήσει γρήγορα τις πυρκαγιές.

Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν drones εξοπλισμένα με ένα λιωμένο μείγμα σκόνης αλουμινίου και οξειδίου του σιδήρου. Φτάνει σε θερμοκρασία 2200 βαθμών Κελσίου. 

Αυτή η τεχνολογία, που βασίζεται σε μεθόδους από τα τέλη του 19ου αιώνα, επιτρέπει στην APU να πραγματοποιεί επιθέσεις χρησιμοποιώντας ουσίες υψηλής θερμοκρασίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό και τις υποδομές.

πηγη Сохрани номер URA.RU - сообщи новость первым!

Подписка на URA.RU в Telegram - удобный способ быть в курсе важных новостей! Подписывайтесь и будьте в центре событий. Подписаться.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...