Putin slams Germany's refusal to turn on Nord Stream 2 as lunacy, nonsense

 If Nord Stream 2 is brought back online, 27.5 bln cubic meters of gas would immediately go to Europe, the Russian leader stressed

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ, /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την αμηχανία του στην ολομέλεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να ξεκινήσει τον υπόλοιπο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

"Απλώς δεν μπορώ να το καταλάβω. Το Nord Stream, ο αγωγός φυσικού αερίου κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, ανατινάχτηκε. Και οι δύο χορδές του Nord Stream και μια σειρά του Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ακόμα, είναι είναι σε λειτουργική κατάσταση, τι εμποδίζει την εν λόγω γερμανική κυβέρνηση να πατήσει τη σκανδάλη, να συμβιβαστεί μαζί μας και να την ανάψει;». ρώτησε ο Πούτιν. Εάν ο Nord Stream 2 επαναφερθεί στο διαδίκτυο, 27,5 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα πήγαιναν αμέσως στην Ευρώπη, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης. "Γιατί δεν το κάνουν; Δεν καταλαβαίνω. Μπορούν να λάβουν φυσικό αέριο μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, μέσω του TurkStream, αλλά δεν μπορούν να περάσουν από τη χορδή που διασχίζει τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Κατά τη γνώμη μου, Αυτό είναι ένα είδος επαγγελματικής παραφροσύνης, απλώς ανοησία, γιατί αν δεν το θέλουν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...