Συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ την Δευτέρα στο Παρίσι

Αφιερωμένο στην οικονομική κρίση και την συνεργασία των δυο χωρών θα είναι το 14ο γαλλο-γερμανικό υπουργικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Παρίσι..
και στο οποίο θα προεδρεύσουν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ.

ύμφωνα με το πρόγραμμα, η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί (12.30 ώρα Ελλάδας) με την συνάντηση του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου στην οποία θα παρίσταται και ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν. Στο συμβούλιο θα συμμετέχουν εννέα γάλλοι και οχτώ γερμανοί υπουργοί.
Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη «στην εμβάθυνση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς» και κυρίως στον τομέα της «δημοσιονομικής σύγκλισης». Στα θέματα της ατζέντας αναμένεται να είναι η επιβολή του πολυσυζητημένου φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (φόρος Τόμπιν) καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.
Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στις 12.15 (13.15 ώρα Έλλάδας) πριν το δείπνο εργασίας και το υπουργικό συμβούλιο. Μετά το πέρας του συμβουλίου ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσουν σε γάλλο δημοσιογράφο. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί το βράδυ από το κανάλια France 2.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...