Υπόθεση της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι οι ημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ

Υπόθεση της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι οι ημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ αφού προκρίθηκαν χτες τρεις ισπανικές ομάδες, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης (θ' αναμετρηθούν μεταξύ τους), Αθλέτικ Μπιλμπάο και μία πορτογαλική, η..
Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τρεις συλλόγους στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ, είχε εκπροσωπηθεί η ισπανική Λίγκα και το 2007 (Σεβίλλη, Εσπανιόλ, Οσασούνα).
Με πέντε ομάδες παρούσες στα φετινά ημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης, αφού Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται ήδη στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ισπανία ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε η Γερμανία από το 1980 όταν είχε τέσσερις εκπροσώπους στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γκλάντμπαχ, Μπάγερν, Στουτγάρδη) και μία, το Αμβούργο, στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Την πιο αγχώδη από τις χτεσινές προκρίσεις, πήρε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που απέσπασε 1-1 στο Χάρκοβο. Η Μεταλίστ, που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Ολυμπιακό, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα όταν στο 63' ο Ντέβιτς κέρδισε πέναλτι αλλά το κακό σουτ του Κλέιτον εξουδετέρωσε ο Ρουί Πατρίσιο.
Στο Ανόβερο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο λύτρωσε από το άγχος την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο 87' όταν πετυχαίνοντας το 8ο γκολ του στη φετινή διοργάνωση, της έδωσε τη νίκη με 2-1.
Στο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο, η Σάλκε (με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ν' αγωνίζεται σε ολόκληρο το ματς) ταλαιπώρησε την Αθλέτικ, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 και οι Βάσκοι προκρίθηκαν χάρη στη νίκη τους (4-2) στο Γκελζενκίρχεν.
Ο 34χρονος Ραούλ βελτίωσε τις ατομικές επιδόσεις του πετυχαίνοντας το 75ο γκολ του στα Κύπελλα Ευρώπης (71 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 4 στο Γιουρόπα Λιγκ) και φτάνοντας τα 13 γκολ στην καριέρα του σε βάρος της Αθλέτικ.
Την πιο άνετη βραδιά πέρασε η Βαλένθια. Ο Γάλλος στόπερ της Αντίλ Ραμί πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και οι «Νυχτερίδες» συνέτριψαν με 4-0 την Αλκμααρ, στο «Μεστάγια».
Τα χτεσινά αποτελέσματα: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σάλκε 2-2 (Γκόμεθ 41', Σουσαέτα 56' - Χούντελααρ 29', Ραούλ 52'), Ανόβερο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (Μαμέ Ντιούφ 80' - Αντριάν 63', Φαλκάο 87'), Βαλένθια - ΑΖ Αλκμααρ 4-0 (Ραμί 15', 17', Ζορντί Αλμπα 56', Πάμπλο Ερνάντεθ 80'), Μεταλίστ - Σπόρτινγκ Λισ. 1-1 (Κριστάλδο 57' - Φαν Βόλφσβινκελ 44').
ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...