Βενεζουέλα αίτηση μέσω της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του πρώην Ανωτάτου δικαστή Eladio Aponte.

Πρώην δικαστής  της Βενεζουέλας Δικαιοσύνης Eladio Aponte, ο Aponte απολύθηκε από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας στις 20 Μαρτίουαπέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο για τη σύνδεσή του με μια υποτιθέμενη έμπορος ναρκωτικών, ταξίδεψε στις ΗΠΑ με ένα αεροπλάνο από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ την επιβολή του..
Οργανισμού (DEA). Σύμφωνα με επίσημες πηγές στην Κόστα Ρίκα, μια χώρα που ο ύποπτος είχε ήδη διαφύγει, επιβιβάστηκε ο Aponte φιλικά με τους πράκτορες.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Διευθύνων Ασφαλείας χώρα της Κεντρικής Αμερικής, Μαυρίκιος Boraschi επιβεβαίωσε ότι πήγε στο αεροσκάφος μετά από την ειδική υπηρεσία «για να έχουν επαφή με τις αμερικανικές αρχές και έχουν λάβει μια επιστολή από την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες." Aponte δήλωσε ότι η διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων με την DEA μετά την άφιξή του στην Κόστα Ρίκα, στις 2 Απριλίου τουρίστας.
Ο πρώην δικαστής, αποτελεί αντικείμενο έρευνας στη Βενεζουέλα για να εκδώσει πιστοποιητικό που προσδιορίζονται Ουαλίντ Makled, ένας επιχειρηματίας και οι φερόμενοι ως επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, ως βοηθός του. Εκείνη τη στιγμή, υπηρέτησε ως επικεφαλής του Γραφείου του Στρατιωτικού Εισαγγελέα. Aponte απολύθηκε από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας στις 20 Μαρτίου. Είχε κατηγορηθεί επίσημα για τη φιλία που είχε με Makled, ο οποίος είχε εκδοθεί από την Κολομβία στις ΗΠΑ. Τα κράτη. τον περασμένο Μάιο.
Γνωρίζοντας όλα αυτά, η Κόστα Ρίκα νοημοσύνη ακολούθησαν τις κινήσεις των Aponte, περιμένοντας ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Αλλά δεν έχουν παραληφθεί πριν ο ύποπτος εγκατέλειψε τη χώρα.
Τώρα οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις αμερικανικές αρχές είναι διχασμένοι σχετικά με το σκοπό του.
Σύμφωνα με την επίσημη, Aponte εμφανιστεί ως μάρτυρας σε πολλές δίκες. Ο ερευνητής Eva Golinger πιστεύει ότι οι πρώην επίσημους δεσμούς με τις ΗΠΑ. Τα κράτη. «Είναι μέρος αυτού που υπήρξε για πολλά χρόνια τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να δυσφημίσει τη Βενεζουέλα στον αγώνα που πραγματοποιούνται κατά της διακίνησης ναρκωτικών." Με αυτό ο αναλυτής συνδέεται κάποια υποψία ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε κανονιστεί πριν από την αναχώρηση του πρώην δικαστή από Καράκας.Εισαγγελία της Βενεζουέλας Γενικού δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει θέσει μια διεθνή αίτηση μέσω της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του πρώην δικαστή Ανωτάτου Δικαστηρίου Eladio Aponte.
 Aponte, 63, κατηγορείται ότι βοηθά ύποπτο εξέχοντα Ουαλίντ ναρκωτικών Makled πάρετε ένα ειδικό δελτίο ταυτότητας της κυβέρνησης, και απολύθηκε από την Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας στις 20 Μαρτίου. Κόστα Ρίκα αξιωματούχοι είπε ο πρώην δικαστής έφτασε σε αυτή τη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα και έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη με την επιβολή Φαρμάκων των ΗΠΑ (DEA) το αεροπλάνο.
 Aponte - ένας συνταξιούχος συνταγματάρχης και πρώην επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας - αναμένεται να μοιράζονται πληροφορίες ενδεχομένως ενοχλητικά με την DEA,  ανέφερε το Μπουένος Άιρες Herald . Η αποκάλυψη των πληροφοριών θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες κατηγορίες φαρμάκων κατά μελών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
 Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε Aponte είχε «πουλήσει την ψυχή του με την DEA," σύμφωνα με την Herald. Κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες της Βενεζουέλας με τη χρήση ανεξέλεγκτων ως πολιτικό εργαλείο για να επιτεθεί στην κυβέρνηση Τσάβες. DEA εκπροσώπους στο Μαϊάμι και την Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει,
 Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη μεταδόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Aponte κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και της στρατιωτικής χειρισμό δικαστικών υποθέσεων,
"Είναι πολύ διεφθαρμένη σε κάθε επίπεδο. Υπάρχει πολλή χειραγώγηση," Aponte είπε στη συνέντευξη, που δέθηκε με ταινία στην Κόστα Ρίκα με έδρα το Μαϊάμι σε απευθείας σύνδεση τηλεοπτικό κανάλι Soi τηλεόραση,Βενεζουέλα επιδιώκει τη σύλληψη του δικαστή Eladio Aponte, ο οποίος απολύθηκε από την Εθνική Συνέλευση για τις κατηγορίες των δεσμών με τα ναρκωτικά ύποπτο Ουαλίντ Makled, και οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση και το στρατό του χειρισμού δικαστικών Eπιμέλεια planet stars VIDEO.ACTUALIDAD.RT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...