ΠΑΣΟΚ: Tα περασμένα μεγαλεία και οι αμήχανοι εορτασμοί…

« Επίτηδες μάλλον διάλεξαν την αίθουσα Ιφιγένεια, για να συμβολίσουν τη θυσία του ΠΑΣΟΚ για τον τόπο»…
- «Μπα, δεν νομίζω φοβόνταν ότι δεν θα έρθει κόσμος».
Ο διάλογος ανήκει σε δύο στριμωγμένα στην είσοδο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούσαν να εισέλθουν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του σύγχρονου και φιλόξενου «Ελληνικού Κόσμου» στην οδό Πειραιώς, όπου επελέγη
από τους υπεύθυνους προκειμένου να διεξαχθεί το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο για την ίδρυση του Κινήματος.

Το πιο εμφανές μπαίνοντας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι η αμηχανία για την προσέλευση κόσμου. Οι προσδοκίες λοιπόν για σήμερα το πρωί που ξεκινούσε το συμπόσιο μάλλον τους ξεπέρασαν, αφού μέσα στην αίθουσα ήταν περίπου 300 άτομα και στο φουαγιέ, την είσοδο και τον περίβολο των εγκαταστάσεων υπερδιπλάσιος αριθμός.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων βρέθηκαν πολλά γνωστά ιστορικά και παροπλισμένα στελέχη, αλλά και δρώντα πολιτικά πρόσωπα, αν και όλοι ήταν εμφανώς μουδιασμένοι και εξαιρετικά συγκρατημένοι κυρίως για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ.

Κανένας ενθουσιασμός, καμία κινηματική θερμοκρασία εντός ή εκτός της αίθουσας. Στην πλειοψηφία τους όσοι παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί έχουν άμεση σχέση με τον κεντρικό πολιτικό μηχανισμό ή είναι στελέχη των οργανώσεων της Αθήνας. Χλιαρά και χωρίς το πάθος άλλων εποχών τα χειροκροτήματα στις αναφορές των ομιλητών στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Η πιο συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος στην παρέμβαση του υπερασπίστηκε την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και επιτέθηκε σε όλους όσοι κατά καιρούς εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για να επανακάμψουν αργότερα, ζητώντας αυτή την φορά το κόμμα να μην τους δεχτεί πίσω, ενώ θυμήθηκε την στιγμή της υπογραφής της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη καθώς και τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά και την Μελίνα Μερκούρη και όλους όσοι, όπως είπε, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πορεία του Κινήματος.

Στην ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος απαρίθμησε 6 μηνύματα που θέλει να εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτά είναι: εθνική και κοινωνικής ευθύνης, ιστορικής αυτοσυνειδησίας, επαφής με τη δύσκολη πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικής αποφασιστικότητας με συνείδηση των πολιτικών δυσκολιών,ενεργούς συμμετοχής στην προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών στις ευρωεκλογές και σεβασμού στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς της ευθύνης. Ο ίδιος δεν θέλησε να επεκταθεί στην σύντομη ομίλια του για την έναρξη των εργασιών της διημερίδας, αν και φρόνισε να πει ότι αύριο θα αναλύσει γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός μνημονίων για την έξοδο της χώρας από την κρίση…

Ο κ. Βενιζέλος κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι αύριο στην επετειακή εκδήλωση όπου θα έχει κεντρική ομιλία, θα μιλήσει «στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και την προοπτική της χώρας» και σημείωσε ότι με τη μαζική παρουσία θα σταλεί το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα προηγηθούν της δικής του, των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι «σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης, του κόμματός μας».

Με νοσταλγία για τα περασμένα μεγαλεία, τότε που το ΠΑΣΟΚ διέθετε και ξόδευε αφειδώς για μεγάλα πολιτικά σόου, ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε να είχε τις τεχνικές δυνατότητες το ΠΑΣΟΚ να διοργανώσει ένα μεγάλο συνέδριο όπου θα μπορούσε να διαρκέσει πολλές μέρες και να καταθέσουν απόψεις και εμπειρία περισσότερα στελέχη. Προφανώς η αναφορά αφορούσε και στα αρκετά παράπονα από προσκληθέντες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να πάρουν το λόγο. Πάντως παρά την προσπάθεια να δοθεί η εικόνα της επανασυσπείρωσης και επανεκκίνησης οι απώλειες ήταν και σήμερα μεγάλες και εμφανείς…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε τη σημερινή μέρα για να στείλει επιστολή σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ελεύθερους σκοπευτές της Κεντροαριστεράς για την συμπόρευση στην αλλαγή συντάγματος που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για μελλοντική κοινή εκλογική κάθοδο.

Από την άλλη πλευρά του λόφου ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που αποχώρησε πρόσφατα από το κόμμα εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Κώστα Σημίτη και το σημερινό ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων : « Τριάντα εννέα χρόνια μετά αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του Σοσιαλισμού, οι υπεξαιρετές της ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι, συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του 4ου οικονομικού Ράιχ. Κάνουν επιστημονικό συμπόσιο γιατί δεν τολμούν να αντικρίσουν άδειες πλατείες και στάδια».

Προφανώς τα μεγάλα πάθη προκαλούν και μεγάλα μίση. Σ΄ αυτή τη φάση βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ με την πλειοψηφία των υποστηρικτών του…
phgh

Στην αυλή της ισχνής Κεντροαριστεράς «σφάζονται» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Στα μαρμαρένια αλώνια της Κεντροαριστεράς «κονταροχτυπιούνται» παρασκηνιακά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Απ’ ότι φαίνεται η στενή συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ δημιουργεί συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις και στα δύο κόμματα. Πολλοί από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ κάποιοι στη ΔΗΜΑΡ νοιώθουν άσχημα μακριά από τα κυβερνητικά σαλόνια θεωρώντας ότι το κόμμα όσο περνά ο καιρός «αριστερίζει»

Η απόφαση του Φ. Κουβέλη για ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση δημιούργησε σοβαρούς κλυδωνισμούς στο κόμμα του και μάλιστα κάποια στελέχη του φοβούμενα ότι διολισθαίνει στα… μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ άρχιζαν να ρίχνουν γέφυρες προς το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αξιοποιήσει την απογοήτευση στελεχών της ΔΗΜΑΡ και με βασικό …συμπαραστάτη τον Νίκο Μπίστη επιχειρεί να καταστεί ο βασικός πόλος της Κεντροαριστεράς, εκεί που μέχρι τον Μάιο πρωταγωνιστούσε η ΔΗΜΑΡ. Η πρόκληση αυτή του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αναπάντητη.

Ο Φώτης Κουβέλης άρχισε να «πλευρίζει» στελέχη που διαφωνούν με την ολόπλευρη στήριξη Βενιζέλου στον Σαμαρά, ή έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Χάρη Καστανίδη, παρότι προκάλεσε μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αφού τα ανανεωτικά στελέχη να διατηρούν την αναφυλαξία τους απέναντι στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», μοιάζει να ήταν μόνο η αρχή. Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει πυκνώσει τις επαφές του – μέσω του έμπειρου και συμπαθούς Σπύρου Λυκούδη - με πολιτικά άστεγους όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου. Η πιο σοβαρή όμως κίνηση θα είναι - η αναγγελθείσα από τον «Μικροπολιτικό» των «ΝΕΩΝ» συνάντηση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρόθυμος οπαδός του πρώτου μνημονίου, αποτελεί πια το «κόκκινο πανί» για τη Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με πολιτική εκδήλωση την 3η Σεπτέμβρη.

Η συνάντηση μεταξύ Κουβέλη – Λοβέρδου, όπως λένε οι …κακές γλώσσες, προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες και σίγουρα θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός.

Στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Κουβέλης είχε δειπνήσει στις Βρυξέλλες και με τους πικραμένους – λόγω παραγκωνισμού – ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Σπύρο Δανέλη. Και οι τρεις είχαν διαφωνήσει με την απόφαση του κ. Βενιζέλου να μην είναι αυτοδίκαια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, κατήγγειλαν την διαδικασία και αρνήθηκαν να θέσουν υποψηφιότητα. Με σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με το κόμμα εδώ και καιρό και η ηγεσία ενημερωνόταν για τις κινήσεις τους από τον τύπο. Συνεπώς η συνάντηση αυτή εν όψει και των ευρωεκλογών δεν ήταν τόσο αθώα..

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις απόπειρες Κουβέλη για «πλαγιοκόπηση» του ενδυναμωμένου κυβερνητικά Κινήματος, ήταν κυρίως εσωτερικό ζήτημα. Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος βλέποντας ότι το μαγαζί οδεύει στην πλήρη διάλυση επιχείρησε να ρίξει γέφυρες στον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αποφευχθεί μια οριστική ρήξη που θα έβαζε ταφόπλακα στις προσπάθειες ανάκαμψης του Κινήματος.

Στη συνέχεια άρχισε να φλερτάρει εκ νέου τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, φροντίζοντας κυρίως να αποκαταστήσει τις κλονισμένες σχέσεις του με τον Κώστα Σημίτη. Έτσι το παρόν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν και οι Ηλίας Μόσιαλος και Νίκος Χριστοδουλάκης που περιφέρονται ανέστιοι στην αυλή της Κεντροαριστεράς. Η παρουσία της Άννυς Ποδηματά στο επιστημονικό – πολιτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τρίτη αποτελεί μια ένδειξη ότι ενδεχομένως να μπήκε φρένο στην έξοδο των παπανδρεϊκών από το ΠΑΣΟΚ, αν και όπως κυκλοφορεί ο «κηπουρός» του Γιώργου, Γ. Πεταλωτής - που πλακώθηκε πρόσφατα μέχρι εσχάτων με τον Πάρη Κουκουλόπουλο - φλερτάρει κι αυτός με τη ΔΗΜΑΡ.

Όπως φαίνεται το παρασκήνιο και οι διαγκωνισμοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συνεχιστούν για καιρό και αυτοί που ωφελούνται είναι διάφοροι πολιτευτές που από ξεχασμένοι από την ιστορία, αναδεικνύονται σε «πολύφερνοι μνηστήρες». Το θέμα όμως είναι ότι αυτός ο ανταγωνισμός των μεταγραφών αποτελεί ουσιαστικά μια μάχη πολιτικών εντυπώσεων για την επιβίωση των δύο κομμάτων, αφού δεν εμπεριέχει πολιτική θέση. Όσο το ΠΑΣΟΚ περιφέρει εξοργιστικά την σημαία της εθνικής υπευθυνότητας πάνω από τα συντρίμμια της χώρας και η ΔΗΜΑΡ παλινωδεί μεταξύ του νεοφιλελεύθερου ρεαλισμού και της ουτοπικής αριστεράς οι διαμάχες τους θα είναι για το θεαθήναι..

ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία ελπίδα συσπείρωσης
Οι εξελίξεις γύρω από τη Συρία και οι συνεχείς διαβουλεύσεις φαίνεται πως απέτρεψαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, όπως είχε προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανακοινώσει το πρόγραμμα του διήμερου πολιτικού επιστημονικού συμποσίου για τα 39 χρόνια του κινήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι, το συμπόσιο που θα διεξαχθεί στις 3-4 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος) έχει σαν τίτλο: «Από τη Μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974-2014».

Στις εκπλήξεις, από την πλευρά των ομιλητών μπορεί να θεωρηθεί η… σιωπηλή τον τελευταίο χρόνο Βάσω Παπανδρέου αλλά και η παρουσία των μεταρρυθμιστών και πιο κοντά στη ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Καλογήρου και Νίκου Μπίστη. Από τα ιστορικά στελέχη, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Ρεππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους είτε μετέχοντας στο προεδρείο είτε ως εισηγητές, ενώ από τη συγκρότηση του προγράμματος γίνεται φανερή η προσπάθεια να αξιοποιηθούν τόσο παλιά όσο και σημερινά στελέχη του κόμματος.

Πανηγυρικό αναμένεται το κλείσιμο της συνεδρίασης με τις ομιλίες των πρώην προέδρων του κόμματος Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου που έχουν ήδη προαναγγελθεί καθώς και την κεντρική ομιλία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος θα κλείσει αναλύοντας τις προοπτικές για τη χώρα και την παράταξη.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Ηλία Μόσιαλου, που τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει δική του πολιτική κίνηση και της ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της παπανδρεϊκής πλευράς είχε αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο, όπως και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που είχε προσεγγίσει τη ΔΗΜΑΡ. Ανάμεσα στους ομιλητές, ενδιαφέρον εμφανίζει η παρουσία του Τάσου Γιαννίτση του Βασίλη Ράπανου και του Αρίστου Δοξιάδη.

Στις ενότητες που αφορούν το ιδεολογικό και πολιτικό παρελθόν, το κυβερνητικό έργο και τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και πρώην βουλευτές όπως ο Κώστας Καρτάλης, η Χαρά Κεφαλίδου, ο Σταύρος Μπένος και ο Νάσος Αλευράς, οι πρώην ευρωβουλευτές Γιάννης Σουλαδάκης και Κώστας Μποτόπουλος και οι νυν βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός, Φίλιππος Σαχινίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ επενδύει πολλά στο διήμερο αυτό θεωρώντας το ως αφετηρία επανασυσπείρωσης αν και η προοπτική του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, θα κριθούν από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι οποίες ώς τώρα αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία των πρώην ψηφοφόρων…


ΠΑΣΟΚ :« Η προγραμματική συμφωνία με την ΝΔ ζει». Ίσως κάποτε ανακοινωθεί…
Μετά από σχετική ραστώνη των τελευταίων εβδομάδων το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενεργοποιήθηκε και σε μεσημβρινή άτυπη ενημέρωση του εξηγεί ότι η προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είναι σε φάση επεξεργασίας (!) και κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί. Το θέμα αυτό ήδη έχει προκαλέσει εσωτερική γκρίνια και είναι αντικείμενο πολλών ρεπορτάζ, αφού αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι το νεοδημοκρατικό χρώμα παραμένει ανεξίτηλο στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει σαν το φτωχό συγγενή που παρακολουθεί αγκομαχώντας τις νεοδημοκρατικές πρωτοβουλίες. Στην προσπάθεια λοιπόν να διασκεδαστούν οι ανησυχίες η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι «προχωρά η συνεννόηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επικαιροποίηση της Προγραμματικής Συμφωνίας, με βάση την οποία θα δουλέψει η Κυβέρνηση για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την εξάντληση της 4ετίας. Το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση και την σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη, να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες δράσεις για την διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων, και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Η Πολιτική και η κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα και η εξάντληση της τετραετούς κοινοβουλευτική περιόδου στην βάση συγκεκριμένων στόχων, είναι η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των εθνικών μας στόχων και την διασφάλιση του μέλλοντος για τους Έλληνες πολίτες» . Από το κείμενο δεν προκύπτει αν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ή αν αυτή θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Κατά τα λοιπά το ΠΑΣΟΚ αποδίδει πολλά στην επικοινωνιακή απήχηση του Πολιτικού- Επιστημονικού Συνεδρίου στις 3-4 Σεπτέμβρη όπου « θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να μιλήσουν στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου πολλοί επιστήμονες, αλλά και πολιτικά στελέχη από όλη την διαδρομή του Κινήματος.Το Συνέδριο θα κλείσει με πολιτικές ομιλίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, αλλά και των πρώην Προέδρων Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου και θα χαιρετήσουν επίσης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης». Την ερχόμενη Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν από τον Ε. Βενιζέλο και τον Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Χ. Δερβένη, το πλήρες πρόγραμμα και οι στόχοι του Συνεδρίου.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ ενώ επιχαίρει για την διαρκή επαφή και την ποιότητα συνεργασίας μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου επικρίνει τον τρόπο που αναδεικνύουν θέματα τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και αναφερόμενο στον θόρυβο που σήκωσε το θέμα του παγώματος των απαλλοτριώσεων για την πρώτη κατοικία επισημαίνει ότι « χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ανοίγουν Κυβερνητικά Στελέχη άκαιρα και ανεπεξέργαστα θέματα, που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες.»

Για το θέμα αυτό επιτίθεται και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για περίσσεια θράσους, αφού του καταλογίζει ότι « δεν ψήφισαν τη διάταξη για την αναστολή των πλειστηριασμών, χθες προέβλεπαν καταστροφολογώντας «χιλιάδες πλειστηριασμούς» - η αναφορά πάει προφανώς στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα -, ενώ σήμερα τα γυρίζουν και αντί να σιωπήσουν εμφανίζονται ξαφνικά ως «εγγυητές. Φανταζόμαστε ότι και οι ίδιοι ζαλίζονται από τις απότομες στροφές τους" λέει το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος σήμερα το απόγευμα μπορεί να χαλαρώσει ατενίζοντας το Αιγαίο από τον ειδυλλιακό περίβολο της Μονής Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο, όπου διεξάγεται στις 7 μ.μ. εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, που διοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο « Η Σκιάθος» και τους συνεργάτες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι άλλωστε γνωστή η στενή επιστημονική και πολιτική σχέση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Δημήτρη Τσάτσο. Ο πανευρωπαϊκού κύρους συνταγματολόγος Δημήτρς Τσάτος εκτός από την εντυπωσιακή επιστημονική ΄και ακαδημαϊκή διαδρομή είχε και μια η πολύ επιτυχημένη παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σημαντική συμβολή του στο Σύνταγμα της Ευρώπης, αφού αντιπροσώπευσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Συντακτική Συνέλευση. Γι αυτό και το «παρών» στις τιμητικές εκδηλώσεις, όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ θα δώσει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mάρτιν Σουλτς, που θα ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, με την παρουσία της αρμόδιας Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...