Στα χέρια της πρώτης γυναίκας – αστροναύτη η Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα κράτησε περήφανα η Βαλεντίνα Τερέσκοβα , η πρώτη γυναίκα – αστροναύτης, σήμερα στο Γιαροσλάβλ, την γενέτειρα πόλη της, σηματοδοτώντας την άφιξη της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Σότσι, τον Φεβρουάριο του 2014.

Η Ολυμπιακή διαδρομή που φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 65.000 χλμ, βρίσκεται ήδη στην 13η ημέρα, ξεκινώντας από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 7 Οκτωβρίου και με τελικό προορισμό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, το Σότσι στις 7 Φεβρουαρίου, για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Εν μέσω χειροκροτημάτων, η Βαλεντίνα Τερέσκοβα κράτησε ψηλά την γνωστή πλέον κόκκινη – ασημί Ολυμπιακή Δάδα.
«Όταν βρίσκεσαι στο διάστημα, πρέπει να ελεγχεις  τα συναισθήματά σου, λόγω της ευθύνης που πρέπει να περατώσεις, μακριά από τη Γη…  Εδώ, πάνω στη Γη, σήμερα, ξεχειλίζουμε από συναισθήματα, με κυρίαρχο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτήν τη κορυφαία διοργάνωση» δήλωσε η Τερέσκοβο, προσθέτοντας πως θα ήθελε πάρα πολύ να είναι εκείνη που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο διάστημα, όμως «αυτό δεν είναι στο χέρι μου» όπως είπε.
Η Τερέσκοβα είναι η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα, τον Ιούνιο του 1963, με τον πύραυλο Βοστόκ 6.  Ήταν μόλις δύο χρόνια μετά την αποστολή του Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα.
Επόμενη στάση της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η Αγία Πετρούπολη, πριν προχωρήσει προς την Απω Ανατολή και κάνει το γύρο της χερσονήσου της Καμτσάτκα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, τη νότια Σιβηρία και τη λίμνη Βαϊκάλη, τη μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό στον κόσμο. Περνώντας από το σύνολο των 83 επαρχιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα «επιστρέψει» στην Ευρωπαϊκή Ρωσία, κάτω από τον Καύκασο για να καταλήξει αρχές Φεβρουαρίου στον τελικό προορισμό της: Το Σότσι!

Πηγή: RIANovosti

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...