Τα ελβετικά πολεμικά αεροσκάφη δεν σηκώθηκαν στην αεροπειρατεία γιατί έγινε εκτός ωραρίου τους!

Κι όμως η απίστευτη αυτή δικαιολογία της ελβετικής αεροπορίας ευσταθεί...
H... γραφειοκρατία και η οικονομική στενότητα καθήλωσαν τα ελβετικά πολεμικά αεροσκάφη στο έδαφος καθώς η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε χτες σε αεροσκάφος των Ethiopian Airlines με 202 επιβάτες, έγινε εκτός ωρών γραφείου.


Κι όμως η απίστευτη αυτή δικαιολογία της ελβετικής αεροπορίας ευσταθεί, γι΄αυτό και, σύμφωνα με το πρακτορείο το Bloomberg, γαλλικά και ιταλικά πολεμικά αεροσκάφη ανέλαβαν δράση. Απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν το Boeing 767 το οποίο μπήκε στον εναέριο χώρο της Ελβετίας, όταν σε πτήση προς τη Ρώμη, ο συγκυβερνήτης σε ρόλο αεροπειρατή κατέλαβε το αεοσκάφος και να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Γενεύης .

"Έχουμε ένα συγκεκριμένο budget και πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής αεροπορίας Γιουργκ Νουσμπαουμ. "Ενώ η Ελβετία παρακολουθεί τον εναέριο χώρο όλο το 24ωρο, η παρέμβαση πραγματοποιείται μόνο στις ώρες γραφείου", δηλαδή από τις 8 το πρωί, ανέφερε.

Όμως, το αεροσκάφος από την Αντίς Αμπέμπα, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, προσγειώθηκε στη Γενεύη λίγο μετά τις 6 το πρωί και ο συγκυβερνήτης παραδόθηκε στην αστυνομία αφού πρώτα κάτω πέταξε ένα σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Η ελβετική πολεμική αεροπορία (Schweizer Luftwaffe) διαθέτει 32 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-18 Hornet τα οποία πιλοτάρουν επαγγελματίες στρατιωτικοί πλήρους απασχόλησης και περίπου 50 τύπου F-5 τα οποία πετούν χειριστές οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους έφεδροι.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...