Champions League Ο Ολυμπιακός γκρέμισε με 2-0 το μύθο της Μάντσεστερ - Μαρινάκης: «Ιστορική νίκη» (Φωτό+Βίντεο)

Τσόρι Ντομίνγκεζ και Τζόελ Κάμπελ τα δύο γκολ για την ομάδα του Μίτσελ - Πλήρης η επικράτηση επί των «μπέμπηδων» που απείλησαν μόνο μια φορά την εστία του Ρομπέρτο
Εντυπωσιακή εμφάνιση με μια τεράστια σε γόητρο και σημασία νίκη πέτυχε το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League.


Η ομάδα του Μίτσελ κατάφερε σε όλο το 90λεπτο να υπερισχύσει πλήρως των «μπέμπηδων» και να μετουσιώσει την υπεροχή της με δύο γκολ: στο 38΄ από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ μετά από σουτ του Μανιάτη και στο 55΄ με όμορφο σουτ του Τζόελ Κάμπελ έξω από την περιοχή του Ντε Χέα.

Ενδεικτικό της πλήρους επικράτησης του Θρύλου είναι το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε ουσιαστικά μόνο μια φορά στο 81ο λεπτό όταν ο Ρόμπι Φαν Πέρσι αστόχησε σε σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι έχει ενα σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκης διασυλλογικής οργάνωσης και το μόνο που μένει είναι στις 19 Μαρτίου να πραγματοποιήσει μια εξίσου μεγάλη εμφάνιση στο Όλντ Τράφορντ.

Το ματς

Ένας Ολυμπιακός όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του έκανε την εμφάνισή του στο χορτάρι του «Γ.Καραϊσκάκης» με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Μίτσελ, ίσως έχοντας αντιληφθεί πως η Γιουνάιτεντ θα προσπαθούσε να το… παίξει «άνετη κι ωραία» και να παγώσει το ματς, είχε δώσει εντολές στους παίκτες του για ακριβώς το αντίθετο.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν τακτικά στο γήπεδο, όχι μόνο στο πρώτο τέταρτο, όταν έπαιζαν δίχως αντίπαλο, αλλά και στη συνέχεια του αγώνα. Στο διάστημα του παιχνιδιού δηλαδή που η αγγλική ομάδα είχε κατοχή, η οποία όμως περιοριζόταν στο δικό της μισό με αποτέλεσμα για ένα ολόκληρο ημίχρονο να μην γίνει ούτε μία φορά πραγματικά απειλητική.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες μόλις στο 8’ έδειξαν τις προθέσεις τους, όμως ο Τσόρι ενώ ετοιμαζόταν να στείλει με μεγαλοπρέπεια την μπάλα στα δίχτυα, την… πάτησε από το μοναδικό ίσως ποδοσφαιρικό του μειονέκτημα –την ταχύτητά του- και το φανταστικό τάκλιν του Βίντιτς.

Είπαμε, όμως, ο Αργεντινός μπορεί να υστερεί σε ταχύτητα, αλλά άλλα πράγματα όπως μπρίο, φαντασία κι εμπνεύσεις τα ‘χει και τα παραέχει. Εφτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, τα… έδειξε όλα όταν με μία μαγική κίνηση με το τακουνάκι μετέτρεψε το αδύναμο κι ακίνδυνο σουτ του Μανιάτη σε λόγο να ξεσπάσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού σε τρελούς πανηγυρισμούς!

Με πολλούς παίκτες του Μόγες να κάνουν λάθη ασυνήθιστα για την κλάση τους, τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι να μένουν συνεχώς απομονωμένοι και τους μέσους να αδυνατούν να φτιάξουν παιχνίδι, υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόσουν μήπως ο Ολυμπιακός σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε τη Μάντσεστερ… Οι φωνές του Μίτσελ, όμως, υπενθύμιζαν στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πως –ειδικά μετά το γκολ- όφειλαν να παραμείνουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο.

Άλλωστε με την εικόνα των δύο ομάδων και την ευκολία με την οποία οι χαφ (κυρίως ο Εντινγκά) των «ερυθρολεύκων» κέρδιζαν την μπάλα, τα πράγματα έδειχναν… δαγκωτό Ολυμπιακό! Κι αν υπήρχε κάποιος που να αμφέβαλε όσο το σκορ έμενε στο 1-0, άλλαξε γνώμη λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Σ’ εκείνο το σημείο ο Κάμπελ σούταρε από το… σπίτι του και με το ταμπλό να δείχνει 2-0 το όνειρο όχι μόνο δεν έμοιαζε απαγορευμένο όπως είχε πει ο τεχνικός του «θρύλου», αλλά έπαιρνε σάρκα και οστά.

Ενδεικτική της αγγλικής… τρικυμίας ήταν η απόφαση του Μόγες να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές, με τους Καγκάβα και Γουέλμπεκ να μπαίνουν στο ματς χωρίς καλά-καλά να έχουν προθερμανθεί περισσότερο από ένα λεπτό!

Αυτή η κίνηση που μαρτυρούσε πανικό δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στον αγώνα, αφού δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που να έδινε αυτή η Γιουνάιτεντ την εντύπωση πως από αυτόν τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να διεκδικήσει το οτιδήποτε…

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Μάντσεστερ. Εκεί όπου πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα εμφανιστούν ούτε ως φτωχοί συγγενείς, ούτε ως αουτσάιντερ. Εκεί, μέσα στο «θέατρο των ονείρων», ο Ολυμπιακός μπορεί να δει ένα όνειρο τρελό να μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Πέρες (86’), Τσόρι (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60’ Γουέλμπεκ), Βαλέντσια (60’ Καγκάβα), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Γκιγκς, Ερνάντες.









..






Μαρινάκης: «Ιστορική νίκη»
Πανευτυχής για την ιστορική-όπως τη χαρακτήρισε-νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά επισήμανε πως «… δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά και αποφασισμένος να τη δει να ολοκληρώνει το θρίαμβο παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη νίκη… Όλος ο κόσμος παρακολούθησε το ματς και είδε ότι μια ομάδα έπαιξε πολύ καλά, πολύ δυνατά κι έκανε πολλές ευκαιρίες. Όλοι μας συζητάνε και πρώτος από όλους εγώ. Περίμενα να παίξει η ομάδα καλά, γιατί ήταν καλά προετοιμασμένη. Η ομάδα αυτή πρέπει να πάει ψηλά γιατί το αξίζει. Είναι μια ιστορική νίκη, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτό το όνειρο. Ζήτω ο Ολυμπιακός!», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

«Όπως είπα και στους παίκτες, δεν έχει κριθεί κάτι. Πρέπει να πάνε στο Μάντσεστερ και να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε την υπέρβαση. Αν παίξουμε όπως πρέπει, μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση», πρόσθεσε.

 sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...