201 νεκροί, 400 εγκλωβισμένοι, 80 τραυματίες! Ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία: Ορυχείο έγινε τάφος για εκατοντάδες ανθρώπους (Φωτό+Βίντεο)

Εγινε έκρηξη - Οι περισσότεροι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα - Οι εγκλωβισμένοι είναι στα 2 χιλιόμετρα βάθος
Όλο και περισσότερα ονόματα προστίθενται στη μαύρη λίστα των θυμάτων από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας πλέον έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 201 ατόμων, περισσότεροι από 400 παραμένουν παγιδευμένοι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 80. Οι παγιδευμένοι βρίσκονται σε 2 χιλιόμετρα βάθος.


Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι περισσότεροι νεκροί, πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Όπως είπε ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.







Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε ανάφλεξη , λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, 100 διασώστες, αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η χώρα εργάζεται σκληρά «για να διασώσει τα αδέρφια μας», ενώ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αλβανία, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.





Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του ορυχείου δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, που όπως είπαν, συνέβη παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των εργατών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των ανθρώπων τους.




Νωρίτερα από τα επιβεβαιωμένα στοιχεία από τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), ο επίσημος αριθμός των νεκρών ήταν 17 ανθρακωρύχοι.













..

Τουρκία: Πολύνεκρη τραγωδία σε ορυχείο

 

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στα ορυχεία της πόλης Σόμα στην επαρχία Μανίσα της δυτικής Τουρκίας.
Εγκλωβισμένοι παραμένουν περισσότεροι από 200 ανθρακωρύχοι ενώ ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων αργά το βράδυ της Τρίτης έκανε λόγο για 17 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες εκ των οποίων οι 11 φέρουν σοβαρά εγκαύματα ή πάσχουν από οξεία αναπνευστικά προβλήματα.
Το δυστύχημα προκλήθηκε μετά από έκρηξη σε μονάδα παροχής ρεύματος, που προκάλεσε πυρκαγιά και στη συνέχεια καταστράφηκε ο ανελκυστήρας με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Ασαφές είναι έως και αυτήν την ώρα, τί προκάλεσε την έκρηξη. Στο πρόσφατο παρελθόν, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εγείρει ζήτημα ασφαλείας λειτουργίας του συγκεκριμένου ορυχείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση όμως της ιδιοκτήτριας εταιρίας ο τελευταίος έλεγχος διεξήχθη προ δύο μηνών χωρίς να δείξει κενά.
Copyright © 2014 euronews
..
 euronews (στα ελληνικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...