7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία: Εκαναν το ποδήλατο... ζωή τους και το χάρηκαν!

Χιλιάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής στο Πεδίον του 'Αρεως, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.


Με σύνθημα «Οι δήμαρχοι αλλάζουν, οι διεκδικήσεις μένουν» οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν από το Πεδίο του 'Αρεως προς την Ομόνοια, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Σύνταγμα για να τερματίσουν και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

«Παρά τις αλλαγές των δημοτικών αρχών, ελάχιστα πράγματα γίνονται και αυτά αποσπασματικά, οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς τους ποδηλάτες», είπε η Λυδία Χατζηαλεξίου, μέλος του συλλόγου «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», που ανέλαβε τη διοργάνωση στην Αθήνα.

Η ίδια επισήμανε ότι οι πολίτες που κάνουν χρήση του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις τους αυξάνονται διαρκώς, αλλά σε μία χώρα που δεν έχει υποδομές.

«Ζητάμε την αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να συμπεριλάβει και εμάς τους ποδηλάτες, τη δημιουργία υποδομών και τη θέσπιση μέτρων για καλύτερη οδική ασφάλεια», πρόσθεσε.

- Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους και με κορναρίσματα και συνθήματα διεκδίκησαν μία βιώσιμη πόλη με ποδήλατα παντού.

Οι συμμετέχοντες στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στο Άγαλμα Βενιζέλου, με παρόντα τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης και ένωσαν τις φωνές τους με ποδηλάτες σε άλλες πόλεις της χώρας ζητώντας ποδηλατικές υποδομές, συνδυασμένη μετακίνηση σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οδική ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη μετακίνηση ποδηλατών και πεζών.

Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διοργανώθηκε από ποδηλατικές ομάδες της πόλης (Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Γυροπεταλιές, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης - Πολύχρωμοι δυτικοί, HAPPY – ΧΑ.Π.Ι (Χαρούμενοι Ποδηλάτες Ιωνίας), Ποδηλατικό Καρναβάλι, Snowboardholics).
 pηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...