ΝΔ:Επιχείρηση συσπείρωση με Σαμαρά και...πούλμαν

Συναγερμός στη Συγγρού για την εικόνα της ΝΔ στην τελική ευθεία. «Πρεμιέρα» Σαμαρά με ομιλία στην Τρίπολη. Μίσθωσαν πούλμαν για μεταφορά κόσμου για καλό και για κακό. Μαύρη τρύπα η Αττική.
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές οι Ελληνες πολίτες εξακολουθούν να προβληματίζονται για το τι θα ψηφίσουν, ενώ από πολλές πλευρές του πολιτικού συστήματος αναδεικνύεται μια εικόνα αντίφασης και ενισχύεται η άποψη περί ενός ρευστού πολιτικού σκηνικού.


Αρνητική η κατάσταση για τη Ν.Δ.
Τα κεντρικά συμπεράσματα είναι κοινά: η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν χαμηλή συσπείρωση, ενώ πολλά κόμματα διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνθέτοντας ένα σκηνικό ακυβερνησίας και βίαιου μετασχηματισμού για το πολιτικό σύστημα.

Ειδικά για τη Ν.Δ. που «παίζει τα ρέστα της» τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση είναι αρνητική, ενώ η μαύρη τρύπα της είναι η περιφέρεια Αττικής, όπου η επιρροή της είναι πάρα πολύ μικρή, ενώ αρνητικές μνήμες ξυπνά και το περίπου 12,5% στη Β' Αθηνών τον Μάιο του 2012 στις βουλευτικές εκλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν.Δ. εμφανίζει σημαντική πτώση ακόμη και στην Α’ Αθηνών, όπου κάποτε συγκέντρωνε ποσοστά πολύ ψηλά, ενώ τα αρνητικά μηνύματα καταφθάνουν από όλη τη χώρα, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου.
Μίσθωσαν πούλμαν από την Αθήνα για παν ενδεχόμενο
Η κατάσταση στον κομματικό μηχανισμό είναι τραγική, ενώ ενδεικτικό της αγωνίας της ηγεσίας είναι ότι ακόμα και για τη σημερινή πρώτη προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης, μισθώθηκαν πούλμαν από την Αθήνα για να μεταφέρει κόσμο για παν ενδεχόμενο!
Στη Ν.Δ. παρατηρείται αδιαφορία του κομματικού μηχανισμού. Στα γραφεία του κόμματος εμφανίζονται ελάχιστοι
Παράλληλα, μεγάλο άγχος υπάρχει για την περιφέρεια Αττικής και για τον υποψήφιο της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο που τις επόμενες ημέρες μιλάει στο Σπόρτινγκ σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος και για την οποία έχει σημάνει συναγερμός σε όλο το κόμμα που έχει μισθώσει πούλμαν για μεταφορά ψηφοφόρων στο μικρό κλειστό γήπεδο των Πατησίων.
Είναι ενδεικτικό το στοιχείο ότι παρατηρείται αδιαφορία του κομματικού μηχανισμού και στα γραφεία του κόμματος ελάχιστοι εμφανίζονται: προ ημερών σε συγκέντρωση ενόψει των εκλογών μεγάλης συνδικαλιστικής οργάνωσης της Ν.Δ., εμφανίστηκαν περίπου 20 μέλη, αν και έχει εγγεγραμμένους περίπου 250!
Ο ίδιος ο Σαμαράς θα προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα
Οι βουλευτές αποφεύγουν την εμπλοκή στην εκλογική μάχη, ενώ οι υπουργοί κάνουν τα τελείως απαραίτητα, ίσα για να φαίνονται, δηλαδή μία-δύο περιστασιακές εμφανίσεις στα ΜΜΕ.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ενήμερος της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα του, αλλά δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών και θα επιδιώξει ο ίδιος να αλλάξει το κλίμα. Γι’ αυτό και προχθές στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ζήτησε κινητοποίηση όλων έως την τελευταία στιγμή για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός της χαλαρής ψήφου που είναι ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος.
Στόχος να αυξηθεί η συσπείρωση
Εάν θα το καταφέρει θα φανεί σύντομα κι ο κεντρικός του στόχος είναι να αυξηθεί η συσπείρωση, ενώ επιμένει, χωρίς να μπορεί επαρκώς κανείς εκ των συνεργατών του να εξηγήσει που βασίζεται η αισιοδοξία του. Απλά μιλάνε για δύο ενδείξεις που ανιχνεύονται στις δημοσκοπήσεις.
Η Ν.Δ. ποντάρει στους αναποφάσιστους που παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά
Η πρώτη είναι ότι η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού είναι ψηλά σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα και η δεύτερη αφορά το υψηλό ποσοστό των ψηφοφόρων που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη και συνεπώς κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να στηρίξουν κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική.
Οι αναποφάσιστοι
Κρίσιμο στοιχείο είναι και οι αναποφάσιστοι που παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά δεκαπέντε ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Η ηγεσία της Ν.Δ. ελπίζει σε αυτούς και επιμένει ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει πρόβα των βουλευτικών εκλογών με το δίλημμα: κυβέρνηση Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...