Google Toyota Prius- Χωρίς οδηγό στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, διανύοντας απόσταση περίπου 160.000 χιλιομέτρων.

Η Google έχει δοκιμάσει ήδη ένα Toyota Prius χωρίς άνθρωπο στο τιμόνι στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο διανύοντας απόσταση περίπου 160.000 χιλιομέτρων
Προβλέψεις για το μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα μπορούν να πετάνε, αν επιπλέουν ή και να οδηγούν μόνα τους, είχαμε ακούσει και διαβάσει αμέτρητες τα τελευταία χρόνια. Αλλά οι μηχανικοί και οι τεχνικοί των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας σε συνεργασία με την Google φαίνεται ότι βρήκαν την πατέρνα, αρχικά, για την αυτόματη οδήγηση.




Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Google, τον Σεργέι Μριν, στο άμεσο μέλλον ο οδηγός θα έχει μια λιγότερη εύθυνη, αυτή της οδήγησης. Κατά τη διάρκεια υπογραφής του νομοσχεδίου το οποίο καθιστά νόμιμη την χρήση αυτόνομων οχημάτων στην Καλιφόρνια από το 2016 ,ο Sergey Brin προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτόματα αυτοκίνητα,τα οποία δεν χρειάζονται οδηγό για να κινηθούν.

Η Google είναι μία από τις κυρίαρχες εταιρίες πίσω από την ώθηση των οχημάτων ελεγχόμενων από υπολογιστές,αφού έχουν καταγράψει πάνω από 300.000 μίλια σε δοκιμές.Ο Brin μάλιστα επεσήμανε ότι η τωρινή ομάδα αυτόνομων οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους,έχουν οδηγήσειπάνω από 50.000 μίλια χώρις την ανθρώπινη παρέμβαση.Η εταιρία μάλιστα σκοπεύει να παρέχει τέτοιου είδους αυτοκίνητα,σε επιλεγμένα στελέχη στο άμεσο μέλλον.

Τα αυτόματα αυτοκίνητα του μέλλοντος,λέγεται ότι είναι πιο ασφαλή και πιο οικονομικά από τα τωρινά οχήματα.Ο συνιδρυτής της Google,ανέφερε ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται σε ατυχήματα με αυτοκίνητο κάθε χρόνο - ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί δραματικά όταν οι υπολογιστές αναλάβουν την οδήγηση των οχημάτων.


Επίπλεόν,θα έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται και άτομα που προηγουμένως τους ήταν αδύνατο να οδηγήσουν αυτοκίνητο,ενώ φυσικά θα εξαλειφθεί και το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Αρχικά, οι δοκιμές θα γίνουν σε αγροτικούς και ημιαστικούς δρόμους, που δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση, και σε ημιαυτόνομη λειτουργία, δηλαδή θα επιβαίνει οδηγός που θα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει εάν χρειαστεί.

Η Google έχει δοκιμάσει ήδη ένα Toyota Prius χωρίς οδηγό στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, διανύοντας απόσταση περίπου 160.000 χιλιομέτρων.

Παρακολουθείστε ένα βίντεο παρουσίασης του ρομποτικού Nissan Leaf, κατά τη διάρκεια της δοκιμής του σε ιδιωτική πίστα:
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...