Planet stars Είδήσεις * Χωρίς συμφωνία τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής, με... λουλούδια έφυγε η Μέρκελ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν κατάφεραν να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις - 60 χρονών έγινε η Μέρκελ και της πρόσφεραν ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια για τα «χρόνια πολλά»

Σαν μια εικόνα από το πρόσφατο παρελθόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον Ζαν – Κοντ Γιουνκέρ. Με τους συμμετέχοντες να ξενυχτούν  χωρίς να καταλήγουν σε κανένα αποτέλεσμα και να δηλώνουν πως θα βρουν τη λύση και την Άνγκελα Μέρκελ να είναι η μοναδική που δέχθηκε λουλούδια!

Κάπως έτσι τελείωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες όπου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε θα συναντηθούν ξανά στα τέλη του Αυγούστου (στις 30 του μηνός) για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τους επόμενους Επιτρόπους οι οποίοι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να λάβουν την ψήφο των αντιπροσώπων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η μόνη ευτυχής αυτού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία έκλεισε τα 60 της χρόνια και γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι της προσέφεραν ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια για να της ευχηθούν τα «χρόνια πολλά».

Ικανοποίηση για τον επαγγελματισμό της ΕΛΑΣ και τον διεθνή αντίκτυπο

«Ανάσα» για την κυβέρνηση η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Βαθιά επικοινωνιακή ανάσα πήρε η κυβέρνηση με τη σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. του φυγόδικου αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και τον ευνοϊκό αντίκτυπο που είχε διεθνώς έπειτα από ένα συνεχές διπλωματικό «πρέσινγκ» που δεχόταν τελευταία η Αθήνα για να εντείνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοτρομοκρατίας.
Κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την πολύ θετική, όπως τη χαρακτήριζαν, εξέλιξη, ενώ εκθείαζαν τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι διωκτικές αρχές και είχε ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από τη μάχη που, όπως απεδείχθη, ήταν αποφασισμένος να δώσει ο αδίστακτος τρομοκράτης.   

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν ενημερώθηκε για τη θετική έκβαση της επιχείρησης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του, όπως και όλης της κυβέρνησης, στην ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα κινητοποιήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για να τύχουν κάθε διευκόλυνσης οι δύο άτυχοι τουρίστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά από το πυρ που άνοιξε ο Μαζιώτης στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος στον τραυματία αστυνομικό, τον συνεχάρη και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί όταν επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα.

Για «πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας», που «δείχνει ότι διαθέτουμε στην Ελλάδα έναν μηχανισμό του κράτους δικαίου που μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κικίλιας: Ξεκάθαρο μήνυμα
Ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «αναμφίβολα πολύ μεγάλη επιτυχία» τη σύλληψη που, όπως είπε, επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Θησέας» στο κέντρο της Αθήνας. 

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ο Πρωθυπουργός μού ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και κυρίως τη σύλληψη των καταζητούμενων τρομοκρατών με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, εξάλλου, ότι με αυτή την αφορμή «οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας, μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία». 

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας διότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

Tweets με διεκδίκηση δόξας και αιχμές για τη Δικαιοσύνη
Μερίδιο από τη… δόξα, πάντως, έσπευσε να διεκδικήσει και ο προκάτοχος του κ. Κικίλια, νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, με δύο αναρτήσεις του στο Twitter. Στην πρώτη εξ αυτών έστειλε συγχαρητήρια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά αμέσως μετά έσπευσε να υπενθυμίσει ότι κατά την παράδοση του υπουργείου πριν από 35 ημέρες είχε πει ότι «αν το πρόγραμμα που έχει τεθεί ακολουθηθεί, θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Μέσω του Twitter, εξάλλου, παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για να αφήσει αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης, η οποία είχε παλαιότερα αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον Ν. Μαζιώτη με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί και να συνεχίσει τη δράση του. «Η ΕΛΑΣ και το υπουργείο έπραξαν για άλλη μία φορά το καθήκον τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα παρέλθει άπραγο το 18μηνο», ανέφερε στην αιχμηρή ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

 

Αιγιαλός: Ο νέος «ανένδοτος αγώνας» του ΣΥΡΙΖΑ

 Με την υποστήριξη τουλάχιστον επτά ανεξάρτητων βουλευτών και πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών ξεκίνησε εχθές ο "ανένδοτος αγώνας" του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που παρεύθησαν στελέχη από ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Ποτάμι, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε συστράτευση όλους όσους διαφωνούν με το επικείμενο νομοσχέδιο. Η Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της έστειλε το δικό της μήνυμα προς την περιφερειακή αρχή του κ. Σγουρού σημειώνοντας ότι "τετελεσμένα η νερά περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται να δεχθεί". Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα ζήτησε να μη φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και "αν φτάσει να το πολεμήσουμε". Επίσης υπογράμμισε πως αυτό το θέμα αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για το τι σημαίνει δημόσιο αγαθό.

Στη ομιλία του ο Παύλος Ελευθεριάδης από το Ποτάμι απαντώντας σε όσους σχολίαζαν τις προηγούμενες ημέρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την εκδήλωση στήνει παγίδα στο Ποτάμι, είπε πως τα στελέχη του κόμματο που εκρποσωποί "είπαμε να πέσουμε κατ´ ευθείαν μέσα στην παγίδα". Υπογράμμισε δε πως "για να αλλάξει ο τόπος χρειάζονται μικρές και μεγάλες συμμαχίες".

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες παρών ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ την πρόσκληση αποδέχθηκαν οι ανεξάρτητοι Βασίλης Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης. Χαιρετισμό απέστηλαν οι επίσης ανεξάρτητου βουλευτές κκ Παραστατίδης, Μπόλαρης, Ανδρουλάκη, Νταβρής και η κα Γιαταγάνα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας κάλεσε σε συστράτευση "όλες και όλους όσοι καταλαβαίνουν ότι σε κρίσιμες περιστάσεις όπως η σημερινή κάθε πολίτης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, όλες και όλους, ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές, όλες και όλους -την κοινωνία, τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο".

Επίσης είπε ότι πρόκειται για ένα "νομοθετικό τερατούργημα" και τόνισε πως ο αιγιαλός "είναι η ανάσα, η ομορφιά, η ελευθερία, η ψυχή της Ελλάδας".

"Είναι η ίδια η ιστορία μας, μια ανεκτίμητη πηγή πλούτου και πολιτισμού, ο χώρος και ο τρόπος που οι έλληνες ζουν και παλεύουν αιώνες τώρα. Είναι, για να υποκύψω στην ποίηση, το λευκό και το γαλάζιο της πατρίδας μας", είπε ο κ. Τσίπρας


Μιλώντας για το νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως αν περάσει από τη Βουλή:

-«Όση έκταση θέλει κανείς θα την εκμεταλλεύεται, χωρίς όρια.
-Όση και όποια έκταση θέλει κανείς θα την αποκόπτει απ’ την κοινή χρήση, καταργώντας έτσι την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασης στις ακτές.
-Όπου δεν περισσεύει ικανή έκταση παράκτια ή παρόχθια προς εκμετάλλευση, θα επιτρέπεται το μπάζωμα της θάλασσας ώστε να μεγαλώσει το οικόπεδο.
-Και -προσέξτε τη διαστροφή το μπάζωμα θα μετριέται με τα κρεβάτια!
-Ο καθορισμός παραλίας δεν θα είναι υποχρεωτικός, δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα, ούτε θα έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις.
-Οποιοδήποτε τετελεσμένο στον χώρο από πλευράς δόμησης, όχι απλώς θα νομιμοποιείται, αλλά θα αναγνωρίζεται και ως όριο που κατισχύει της οριοθέτησης του αιγιαλού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η έως τώρα κύρωση γραμμής αιγιαλού καλύπτει μόλις το 8% της ακτογραμμής των 15.000 χλμ».



Αναφερόμενος στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας είπε πως «μιλούν συνήθως με μεγάλα λόγια για τη πατρίδα, αλλά είναι έτοιμοι να παραδώσουν δίχως δεύτερη σκέψη, τους πιο όμορφους τόπους αυτής της πατρίδας στην καταστροφή. Μιλούν επίσης πολύ για ανάπτυξη, αλλά κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών. Μιλούν πολύ για την τουριστική βιομηχανία, αλλά την απαξιώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, μετατρέποντας τις ακτές σε μπαζωμένα οικόπεδα».

Απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "Ιουλιανή επίθεση":

"Συνέβη και αυτό! Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών... ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί.

Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε αποκαλύψει και καταγγείλει: ότι στην  απεγνωσμένη προσπάθειά του να στήσει συμμαχίες και να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν.

Το σχέδιό του παραμένει το ίδιο:  να σώσει τον εαυτό του από την εσωκομματική αμφισβήτηση, προκαλώντας πολιτική ανωμαλία στη χώρα. Ευθύνη πλέον έχουν και όσοι τον βοηθούν να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τη «μάχη της ΔΕΗ» που την ξεκίνησε από τα βουνά του Αμυνταίου για να την εγκαταλείψει στο Κοινοβούλιο, τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει …παραλία, ασχολούμενος με τους αιγιαλούς. Να είναι όμως βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός έχει ήδη πετάξει τα σχέδιά του στη θάλασσα". 

Γάζα: Ξεπερνούν τους 220 οι νεκροί - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

 

Το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από έναν βομβαρδισμό που κατέστρεψε μια καμπάνα

Είκοσι τρεις Παλαιστίνοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών.



Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.



Το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από έναν βομβαρδισμό που κατέστρεψε μια καμπάνα η οποία βρισκόταν στην παραλία όπου έπαιζε μια ομάδα παιδιών, 200 μέτρα από το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει δημοσιογράφοι.



Νωρίτερα ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια στο Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων ένα αγόρι 10 ετών και μια γυναίκα 65 ετών, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.



Λίγο νωρίτερα ένα μέλος της ίδιας οικογένειας, ένας άνδρας 33 ετών, είχε σκοτωθεί μαζί με έναν άλλον άνδρα όταν ένα ισραηλινό άρμα μάχης που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων άνοιξε πυρ εναντίον του Χαν Γιούνες.



Ακόμη δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας σήμερα.



Σημειώνεται ότι από την 8η Ιουλίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς έχουν ρίξει περισσότερες από 1.200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, από τις οποίες χθες Τρίτη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει διεξαγάγει 1.500 επιδρομές εναντίον της Γάζας.














 

Ο Πούτιν απειλεί τις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών οδηγούνται σε αδιέξοδο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να εξετάσει τις λεπτομέρειες των κυρώσεων ώστε να κατανοήσει πλήρως το πεδίο εφαρμογής τους. Οι ΗΠΑ έχουν προβεί στην επιβολή ποικίλων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στη γειτονική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την Τετάρτη τις κυρώσεις τους, περιλαμβάνοντας σε αυτές τον πετρελαϊκό όμιλο Rosneft, την Gazprombank –τράπεζα του ρωσικού ομίλου φυσικού αερίου Gazprom- καθώς και άλλες μεγάλες τράπεζες και επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...