Δείτε πώς ζουν τα πλουσιόπαιδα της «ελίτ» του Ιράν! Τεχεράνη όπως Μπέβερλι Χιλς

Πανάκριβα αυτοκίνητα, κομψά ευρωπαϊκά ρούχα και ρολόγια τελευταίας τεχνολογίας αποδεικνύουν ότι κάποιοι στο Ιράν ζουν σαν μεγιστάνες - Τι δείχνουν οι προκλητικές φωτογραφίες της σελίδας των «πλούσιων παιδιών της Τεχεράνης» που ανέβηκαν στο Instagram

«Αν δεν έβλεπε κανείς τις πινακίδες των ακριβών αυτοκινήτων, που μαρτυρούν ότι τα αυτοκίνητα αυτά είναι από την Τεχεράνη, θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε κάποια πλούσια χώρα της Μέσης Ανατολής, όπως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», γράφει  το BBC και στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το άρθρο της ιστοσελίδας Al Monitor, που δραστηριοποιείται στο «κομμάτι» της Μέσης Ανατολής, για τις πρόσφατες φωτογραφίες απερίγραπτης πολυτέλειας που ανέβασε στο Instagram η ελίτ νεολαία της Τεχεράνης.

Αυτοκίνητα, που συνήθως κυκλοφορούν στο Λος Άντζελες, πανάκριβες βίλες με πισίνες, σαλόνια που θα ζήλευε και ο πλουσιότερος Ευρωπαίος, είναι το σύνηθες σκηνικό της φωτογράφισης των κομψά ντυμένων αγοριών και κοριτσιών, που εγκαινίασαν πριν τρεις εβδομάδες την σελίδα τους στο Instagram με 45.000 ακόλουθους προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.



Από την ημέρα που η σελίδα αυτή είδε το φως της δημοσιότητας τα σχόλια ανά τον κόσμο ποικίλλουν, αλλά κοινή συνισταμένη είναι η απορία, πώς είναι δυνατόν στη χώρα των στερεοτύπων και του «μαύρου τσαντόρ», που την κυβερνούν οι φανατικοί μουσουλμάνοι, να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μιμούνται τον δυτικό τρόπο ζωής, έναν τρόπο ζωής που η επίσημη κυβέρνηση της Τεχεράνης αποκηρύσσει με κάθε ευκαιρία.



Όμως, η Al Monitor σπεύδει να τονίσει ότι η πλούσια τάξη στην Τεχεράνη αφορά μόνο το 1% του πληθυσμού της, ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης καταγράφουν ακόμα ένα εύλογο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα που επτά νέοι καταδικάστηκαν πρόσφατα σε μαστίγωση και φυλάκιση, με αναστολή, επειδή χόρευαν το Happy του Pharrell Williams, κάποιοι άλλοι να τολμούν να επιδεικνύουν προκλητικά την πλούσια ζωή τους, με τις κοπέλες χωρίς την παραδοσιακή νικάμπ και να μη τους «ακουμπά» κανείς.



Ένας από τους νεαρούς που έχει αναρτήσει τις φωτογραφίες του στο Instagram έγραψε στα Penglish (Περσικά-αγγλικά), ότι η ενέργειά τους έγινε μόνο για να δείξουν στον έξω κόσμο ότι στην Τεχεράνη και γενικότερα στο Ιράν, η ζωή δεν είναι άσχημη, όπως πιστεύουν κάποιοι.



Πάντως, ο τίτλος της σελίδας στο Instagram «reach kids» (πλουσιόπαιδα), δεν είναι πρωτότυπος, αφού το 2012 γυρίστηκαν δύο ριάλιτι σόου με αυτό τον τίτλο στις ΗΠΑ, ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στο Μπέρβελι Χιλς.



Ο Economist αναφέρει σε δημοσίευμά του, ότι το 2011 η «Πόρσε» πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα στην Τεχεράνη, από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στη Μέση Ανατολή!



Το BBC αναφέρει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους δημιουργούς της σελίδας, μέσω του email τους, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση...











phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...