Τσίπρας: Ξεπατικώνετε το πρόγραμμά μας για να σωθείτε

Στην αντεπίθεση προς την κυβέρνηση πέρασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης λέγοντας ότι «για να σωθείτε ξεπατικώνετε το πρόγραμμά μας». Προέβλεψε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν θα δει «ούτε με τα κιάλια» τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για τον λόγο αυτό πρότεινε στην κυβέρνηση να οδηγήσει την χώρα άμεσα σε εκλογές και «να μην παρατείνει την θητεία της για ακόμη τέσσερις μήνες». «Η χώρα μπορεί να φανταστεί τις καρέκλες αυτές και χωρίς εσάς», είπε σκωπτικά.
«Μην επιμένετε να κρατάτε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δώστε τη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει. Εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Πως θα διαπραγματευτείτε στο εξωτερικό όταν αμφισβητήστε και στο εσωτερικό της κυβέρνησης σας» είπε κάνοντας αναφορά και στις προτάσεις που έχουν ακουστεί για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πρόθεση της ψηφοφορίας είναι «να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στις θέσεις τους» οι «πανταχόθεν αμφισβητούμενοι» βουλευτές τις συμπολίτευσης.
Στρέφοντας το βλέμμα στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξη του ΔΝΤ, ο Α. Τσίπρας σχολίασε πως «μνημόνια είναι και αυτά που τώρα επεξεργάζεστε» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Θα τα εφαρμόσετε είτε φύγει η τρόικα είτε όχι», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 ως τη μετατροπή του μνημονίου σε «καθεστώς αορίστου χρόνου». «Το παραμύθι των Παρισίων τελείωσε πριν καν αρχίσει», σχολίασε ενώ αναφορικά με το χρέος είπε πως η κυβέρνηση ουσιαστικά συμπαρατάσσεται με την Άγκελα Μέρκελ και δεν επιδιώκει μια πραγματική διαπραγμάτευση, ούτε έχει σχηματίσει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διεμήνυσε δε τον πρωθυπουργό πως όποια συμφωνία συνάψει η κυβέρνηση τώρα δεν θα γίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός γίνει κυβέρνηση.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση επίσης, ότι θέλοντας «να αποσταθεροποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσταθεροποιεί την χώρα». «Μην καίτε τα σπαρτά και μην γκρεμίζετε τις γέφυρες πίσω σας, γιατί θα έρθουν καλύτερες μέρες χωρίς εσάς», είπε σχολιάζοντας ότι η πρόταση εμπιστοσύνης που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι στην ουσία «πρόταση μομφής για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «εκβιασμό συνειδήσεων», «ευτελισμό θεσμών, όπως του Προέδρου της Δημοκρατίας» και «υπονόμευση της προσπάθειας της χώρας» γιατί - όπως είπε - «χάνει το παιχνίδι του» που είναι «το μνημόνιο». Ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εξετράπη της συνταγματικής συμπεριφοράς», σχολίασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, που ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν τώρα εκλογές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...